"Nu spune nimeni, facem economii, dramuim atent banii. Dar cand vine vorba de vacanta, haideti sa ne deschidem punga. Nu zic sa aruncam cu banii, dar n-ar fi frumos sa ne relaxam putin?"

VALOAREA ZILEI: 150 DE EURO

In medie, cu 150 de euro putem rezerva o vacanta de aproximatv 4 zile in tara, chiar de Paste.

Nu va lasati pacaliti de cei care va spun ca ofertele s-au epuizat.

RAZVAN PASCU, CONSULTANT TURISM:
Inca exista oferte. Sunt tot mai multe hoteluri care incep sa se deschida, inclusiv pe litoral, de Paste. Inclusiv vacanta copiilor va incepe in acea perioada. Exista oferte la mare, la munte, inclusiv in Delta Dunarii.

HARTA PRETURILOR...

Mai ramane sa va hotarati unde ati vrea sa calatoriti. Noi am adunat harta… preturilor, pentru a va usura decizia. Incepem cu Romania...

TIBOR KALNOKY, REPREZENTANTUL PRINTULUI CHARLES IN ROMANIA:
Descoperiti Romania, este o tara minunata si sunt sigur ca nu o cunoasteti suficient de bine.

-BAILE FELIX: 102 EURO DE PERSOANA
-DELTA DUNARII: 139 EURO DE PERSOANA
-SINAIA:196 DE EURO DE PERSOANA
-MAMAIA: 157 DE EURO DE PERSOANA
(3 nopti de cazare)

Aruncam o privire din vestul si pana in estul tarii. Ne concentram pe 3 nopti de cazare si iata ce gasim. In Baile Felix platim 102 euro de persoana. La Sinaia, tariful ajunge pana la 196 de euro. La Mamaia gasim oferte inclusiv la 4 stele, la 157 de euro. In Delta Dunarii preturile sunt ceva mai mici. 139 de euro.

Mergem mai departe...

RAZVAN PASCU, CONSULTANT TURISM:
Eu recomand intotdeauna zone din Europa care sa fie placate pentru crestinii-ortodoxi.

Si ma refer aici la Buglaria, Grecia, Macedonia. Chiar Rusia. Se pot face city-break-uri la preturi acceptabile.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

-VERONA:280 DE EURO DE PERSOANA
-NISA:444 DE EURO DE PERSOANA
-VIENA:364 DE EURO DE PERSOANA
-MUNCHEN: 347 DE EURO DE PERSOANA
(3 nopti de cazare, transport cu avionul)

Deschidem harta Europei si analizam city-break-urile de 3 nopti, transport cu avionul, de Paste. La Verona este cel mai ieftin. 280 de euro. La polul opus, cea mai scumpa mini-vacanta o gasim la Nisa: 444 de euro de persoana. Daca mutam perioada, doar cateva zile inainte sau dupa Paste, atunci preturile scad cam cu 100 de euro.

BULGARIA+ GRECIA
THASSOS: 199 DE EURO DE PERSOANA
NISIPURILE DE AUR, BULGARIA: 159 DE EURO 2 PERSOANE, ALL INCLUSIVE
CRETA: 340 DE EURO DE PERSOANA

Daca e sa facem o comparatie intre Bulgaria si Grecia, atunci la vecinii de la sud de Dunare gasim oferte ceva mai avantajoase.

159 de euro pentru 2 persoane, all inclusive, chiar in perioada de Paste. Dar trebuie sa fim cu bagare de seama la masina personala. In acesti bani nu intra transportul, iar in Bulgaria sunt probleme cu furturile de masini.

In schimb, in Thassos ajungem cu autocarul, pentru 199 de euro de persoana. Daca vrem sa zburam, putem alege Creta, cu 340 de euro. In acesti bani este inclus biletul de avion si cazarea, cu demi-pensiune.

Aruncam o privire si prin locuri mai exotice. Deschidem harta lumii...

---HARTA LUMII:
-MAROC: 1250 DE EURO DE PERSOANA
-INDIA:1290 DE EUOR DE PERSOANA
-MALDIVE:1590 DE EURO
(intre 8 si 10 zile, inclusiv perioada de Paste)

...si gasim o vacanta in Maroc, la 1250 de euro. In India platim putin mai mult: 1290 de euro. Iar pentru Maldive scoatem din buzunar 1590 de euro.

ISRAELUL, CEA MAI CERUTA DESTINATIE

RAZVAN PASCU, CONSULTANT TURISM:
Daca vorbim de Israel, este o destinatie solicitata, mai ales in perioada de Paste, si cred ca cea mai buna idee este sa o rezervi din timpa. La inceputul anului, macar, deci ianuarie februarie. Acum nu prea mai sunt multe agentii care sa aiba oferte, va spun foarte clar.

Ati auzit bine. E foarte greu sa mai gasesti oferte pentru perioada Pastelui, 2017. Descoperim intr-o perioada apropiata numai un circuit de 5 zile in mai multe zone din Israel, la 545 de euro de persoana.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

PONTUL SPECIALISTULUI!

Ce mai putem face?

 RAZVAN PASCU, CONSULTANT TURISM:
Fie pe cont propriu, cu companiile aeriene, sa ne cumparam bilet, fie sa apelam la agentia de turism a patriarhiei, unde e posibil sa mai existe ceva locuri.

Daca vrem sa pregatim singuri o vacanta de 4 zile in Israel, chiar de Paste, atunci gasim bilete de avion de la 260 de euro si cazare la aproximativ  440 de euro. In mod normal, o vacanta cu o agentie de turism are preturi cuprinse intre 450 si 700 de euro. Cea mai ieftina perioada pare a fi luna mai. Atunci putem gasim bilete de avion chiar si la 77 de euro de persoana.

ISRAEL, TEL AVIV:
BILETE DE AVION: 260 DE EURO/PERSOANA
HOTEL: 440 DE EURO
TOTAL: 700 DE EURO

Vom sta in Tel Aviv, insa pana in Ierusalim drumul este de aproximativ 60 de kilometri, asa ca nu-i complicat sa vizitam si Orasul Sfant!

Transportul cu avionul castiga tot mai mult in preferintele romanilor.

2016:
16,39 MILIOANE DE PASAGERI
CRESTERE DE 23%
2017
O SINGURA COMPANIE LOW-COST: 4 MILIOANE DE PASAGERI

Daca e sa privim datele generale, anul trecut pe aeroporturile din tara noastra au trecut peste 16 milioane de pasageri. Anul acesta, o singura companie low-cost se lauda ca va transporta 4 milioane de oameni. Iar concurenta inseamna un singur lucru: preturi mai mici.

"Cu planurile de vacanta gata facute ne revedem peste fix o saptamana. Pana atunci, nu uitati sa aveti mare grija de banii dumneavoastra"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si