Cine sunt cei mai bogați oameni din România la final de 2020
Ani de zile este cunoscut faptul că ca Ion Tiriac ocupa primul loc in topul celor mai bogați români. Insa, in ultima perioada, presa a mentionat ascensiunea fulminanta a altui afacerist roman. Daniel Dines este cel care l-a egalat pe Tiriac. Dar putina lume stie cu ce se ocupa, de fapt, acesta. In domeniul lui de activitate este privit drept un inovator. Si-a ales de tanar drumul si a ajuns atat de sus incat acum detine una dintre cele mai importante companii din intreaga lume.
Author: Alina Raducu joi 19 noiembrie 2020 , 21:37
Iată doar câțiva dintre cei mai bogați oameni din România
Ion Țiriac, lovitură în plină pandemie! Cu cât i-a crescut averea în 2020
Ion Țiriac (81 de ani) a trecut foarte bine peste perioada de pandemie cauzată de noul coronavirus. Pe plan profesional i-a mers foarte bine omului de afaceri, deoarece că i-a crescut averea semnificativ față de anul trecut.
Ce avere are acum Ion Țiriac, conform celor de la Forbes
Potrivit Forbes, care a actualizat topul celor mai bogați oameni ai planetei, Ion Țiriac are o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari. Pe finalul lui 2019, se spunea despre Țiriac faptul că avea cu 200 de milioane de dolari mai puțin.
Practic, Țiriac l-a egalat pe Daniel Dines (47 de ani), care era până acum cel mai bogat român.
Dines, fondatorul companiei UiPath, care se ocupă cu roboți software, avea o avere de 1,4 milioane de euro în 2019, numai că în acest an a suferit o cădere în clasamentul general.
Sportivul cu cei mai mulți bani din lume Ion Țiriac rămâne însă pe locul doi în topul celor mai bogați sportivi sau foști sportivi. Lider de necontestat este Michael Jordan, cu o avere de 2,2 miliarde de dolari.
În schimb, dintre sportivii în activitate, de departe se remarcă Roger Federer, care a acumulat în ultimul an 109 milioane de dolari. Cristiano Ronaldo, cu 105 milioane de dolari și Lionel Messi (104) completează podiumul.
Cine este Daniel Dines? Aproape că l-a depașit pe Ion Țiriac
Daniel Dines este, de fapt, creatorul UiPath.
Aceasta este una din cele mai valoroase companii din domeniul inteligentei artificiale din lume. A fost evaluata la 7 miliarde de dolari anul trecut, in 2019, conform forbes.ro. Fondatorii companiei sunt Daniel Dines (CEO) si Marius Tirca (CTO). UiPath este la baza o platforma de software specializata in Enterprise Robotic Process Automation (RPA).
Cei doi au reusit performanta de a crea si dezvolta primul unicorn romanesc, adica o companie de tehnologie a carei valoare pe piata a depasit 1 miliard de dolari.
Danies Dines si partenerul lui au inceput de la zero firma in anul 2005, la Bucuresti. Amandoi sunt IT-isti romani care au lucrat la mari companii din SUA, apoi s-au intors in tara pentru a face propriile afaceri.
Daniel Dines este originar din Onesti, este fiul unui inginer civil si a unui profesor. In copilarie, Dines visa sa devina scriitor. Mai tarziu a descoperit ca este mult mai bun la matematica.
A intrat la facultate in anul 1990. A lipsit de la majoritatea cursurilor, cu exceptia unor clase de matematica si informatica pentru a se mentine pe linia de plutire. Prima lui afacere a fost in comert.
Cumpara marfa ieftina din Bucuresti si le revindea acasa, la Onesti, cu un adaos comercial. Astfel a reușit să facă profit.
La mijlocul anilor ’90 a inceput sa invete singur programare, din carti. Ceea ce afla de la biblioteca aplica ulterior pe computerul unui coleg. In anul 2001, Dines a primit o oferta de la Microsoft si s-a mutat la Seattle. Acolo a lucrat ca programator timp de aproape cinci ani.
„Primii mei ani au fost groaznici, in sedinte, intelegeam cam 50% pana la 60% din ceea ce vorbeau si nu am putut sa vorbesc nimic”, isi aminteste Daniel Dines.
Dragoș și Adrian Pavăl: „Am investit și urmează să investim în agricultură, în logistică, dar și în companii antreprenoriale locale”
Povestea de succes a fraţilor Pavăl pare că este încă la început, chiar dacă fondatorii Dedeman sunt printre cei mai cunoscuţi antreprenori români.
Pe parcursul ultimilor 20 de ani, fraţii Pavăl, fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman, una dintre puținele companii cu acționariat 100% românesc ce ţine piept multinaţionalelor prezente pe această piaţă, au reuşit să ajungă de la o simplă afacere locală la un adevărat brand național. Dedeman a avut o cifră de afaceri de 7,2 miliarde de lei anul trecut, afacerile retailerului consemnând creșteri anuale de aproximativ 1 miliard de lei pe parcursul ultimilor cinci ani. În prezent, Dedeman are peste 10.000 de angajați și 49 de magazine de bricolaj, două centre logistice și un parc auto propriu. În contextul în care puține companii cu capital 100% românesc au reușit să țină piept marilor jucători veniți din Occident, să supraviețuiască și să câștige bătălia în fața acestora, Dedeman și modelul de business implementat de frații Pavăl reprezintă o adevărată sursă de inspirație pentru tânăra generație de antreprenori din România.
Cu o strategie gândită aproape matematic – de altfel, cei doi fondatori sunt matematicieni de profesie – Dedeman s-a consolidat treptat şi a început să crească, devenind unul dintre jucătorii importanţi din acest domeniu. În continuare, Dedeman nu dă semne de oboseală, ci este în plin proces de extindere.
Anastasia Soare – Extinderea unui imperiu
Deși anul acesta nu a fost prea bun pentru afacerea creată de Anastasia Soare, antreprenoarea are planuri mari în ceea ce privește extinderea brandului său în alte regiuni.
Cheia succesului în afacerea sa a fost reprezentată de promovarea prin intermediul social media, Anastasia Soare fiind printre primele antreprenoare care au anticipat potențialul beneficiilor aduse de rețelele de socializare. Pagina de Instagram lansată în 2013 de fiica sa, Claudia Soare, care este și președinta companiei, precum și recomandările clientelor sale faimoase, printre care Kim Kardashian, au contribuit la popularitatea afacerii și produselor sale.
Popularitatea Anastasiei Beverly Hills a stârnit interesul investitorilor, astfel că anul trecut fondul de private equity TGP Capital a cumpărat 38% din acțiunile companiei. Antreprenoarea, care în această toamnă s-a aflat în România într-o vizită de câteva zile, are în plan extinderea distribuției produselor sale inclusiv în Asia și Europa prin intermediul magazinelor Sephora.
Hassanal Bolkiah ar fi unul dintre cei mai bogați oameni din lume
Se spune că sultanul Bruneiului are o avere netă estimată la 20 de miliarde de dolari. Şi asta este doar o estimare făcută acum aproape un deceniu.
Totodată, anumite surse spun că Hassanal Bolkiah deţine peste 600 de maşini Rolls Royce, iar casa sa este, în acest moment, cea mai mare reşedinţă privată din lume. Cu 1.800 de camere, Palatul Istana Nurul Iman l-a costat 350 de milioane de dolari.