Într-o postare pe Twitter, hackerii grupării Anonymous  au dezvăluit imagini şi date despre soldații ruși care  ”au torturat, violat şi ucis oameni în Bucha”, notează  Ziarul de Iași.

Citeste si: Președintele Joe Biden, după masacrul de la Bucha: "Putin, criminal de război". Reacția Kremlinului

”Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovici, unitatea militară 51460, comandantul celei de-a 64-a brigăzi de puști motorizate (Habarovsk) este responsabil pentru masacrul din Bucea”, se precizează în unul din mesajele postate de Anonymous.

Citeste si: O primăriță din Ucraina, răpită de ruși, a fost ucisă împreună cu toată familia

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Sute de cadavre ale civililor ucraineni au fost descoperite în urma retragerii armatei lui Vladimir Putin din jurul capitalei Kiev. Multe dintre trupurile neînsuflețite prezentau urme de tortură, iar majoritatea au fost legați cu mâinile la spate înainte de fi executați.

Rusia neagă că ar fi implicată în masacrul de la Bucha

Ucraina a acuzat duminică Rusia de "genocid", declarând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii soldaților.

Citeste si: Masacrul din Bucha. Imaginile din satelit contrazic versiunea Rusiei

Dmitri Peskov, purtătorului de cuvânt al Kremlinului, a fost vocea Rusiei care a neagat  că armata țării este implicată în uciderea civililor ucraineni din Bucha.

O analiză a imaginilor din satelit realizată de The New York Times respinge afirmațiile Rusiei potrivit cărora uciderea civililor din Bucha, o suburbie a Kievului, a avut loc după ce soldații săi au părăsit orașul.

Ministerul Apărării din Ucraina publică datele a 1500 militari ruşi, responsabili de masacru

Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării a făcut publică o listă cu datele personale a peste 1.500 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucha. 

Citeste si: Rușii au făcut masacru la Irpin. Autoritățile condamnă soldații că au împuşcat femei şi au trecut cu tancul peste ele

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării susține că militarii, ale căror date personale au fost publicate pe site-ul instituției, fac parte din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a sute de civili din Bucha.

Citeste si: Informații terifiante: Soldații ruși mănâncă carne de câine și violează minore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si