Pensiile cresc la 1 ianuarie 2024. Cine sunt românii care vor primi pensii cu 30% mai mari de anul viitor?

Imediat după ce ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a spus că pensiile vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei din ianuarie 2024, ceea ce înseamnă cu o creștere medie de 14%, premierul Ciolacu a venit cu precizări surprinzătoare.

Citește și: VIDEO- S-a aflat cu cât cresc pensiile din ianuarie 2024. Anunțul oficial făcut de ministrul Finanțelor: ”Sunt bani pentru creşterea pensiilor”

Pensii 2024. Marcel Ciolacu a precizat că majorările se vor face diferențiat, iar unii dintre pensionari vor primii pensii mărite și cu 30%. 

Pensii 2024.  "Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut. Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13.5%. Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit”, a declarat prim-ministrul României.

Cine sunt românii care vor primi pensii cu 30% mai mari din 2024

Pensii 2024.  Premierul Marcel Ciolacu a dat de înțeles că majorarea standard care se va aplica tuturor pensionarilor din 1 ianuarie va corespunde ratei inflației din anul anterior.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pornind de la acest procentaj de majorare legală, românii cu pensii mici vor putea primi și majorări cu 30 de procente.

Experții fiscali spun că Guvernul nu poate majora diferențiat pensiile de la 1 ianuarie, pentru că ar fi neconstituțional, însă probabil se va ajunge la o combinație de mărire de pensii și "ajutoare sociale pentru vârstnicii cu venituri foarte mici".

Pensii 2024. Unii dintre pensionari vor primii pensii mărite și cu 30% de la 1 ianuarie

Pensii 2024. Unii dintre pensionari vor primii pensii mărite și cu 30% de la 1 ianuarie

Creșteri de pensii cu 30% de la 1 ianuarie?

Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari cu 30% de la 1 ianuarie: pensionarii cu pensia minimă și cei cu pensii foarte mici. Majorarea se va face, cel mai probabil, prin ajutoare sociale de genul: "Nicio pensie mai mică de 3000 lei în ianuarie".  

Citește și: Pensii 2024. Cele mai importante 5 modificări din legea pensiilor, cu impact major de la 1 ianuarie

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Cum am tradus eu acea creștere între 5 și 30%? Va fi o indexare de 5, maxim 8% pentru toate pensiile și diferența va fi sub forma de ajutoare sociale pentru cei cu pensii foarte mici. Chiar premierul Ciolacu a spus că acordă o sumă o singură dată, în ianuarie, să nu fie pensie mai mică de 3.000 de lei în ianuarie. Sumele se vor duce la cei cu pensii foarte mici", a declarat fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu (PMP) la B1TV.

Potrivit fostului ministru din guvernul liberal, Marcel Boloș a spus că avem 15 – 16 miliarde bani de pensii, dar coaliția va împărți sumele diferențiat.

"Marcel Ciolacu a înțeles: cea mai mare parte se va duce pe ajutoare sociale către cei cu pensii foarte mici, iar restul vor primi între 5 și 8%, adică o bătaie de joc la adresa celor care au muncit", a explicat fostul ministru. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si