Cine va beneficia de câte 2 teste COVID gratuite săptămânal. Acestea vor fi livrate la domiciliu
Marea Britanie va oferi săptămânal cetățenilor săi câte două teste COVID-19, ca parte a extinderii programului de testare al guvernului britanic, scrie BBC.
Măsura luată de către guvernul Marii Britanii va fi implementată începând de vineri, 9 aprilie 2021. Ministrul britanic al Sănătăţii a spus că această măsură va ajuta la prevenirea apariţiei de focare COVID-19, având în vedere faptul că restricţiile vor fi relaxate, însă criticii programului susţin că riscă să devină o risipă „scandaloasă” de bani, considerând că aceste teste nu sunt relevante.
Kiturile de testare COVID-19 vor putea da rezultatele în aproximativ 30 de minute.
Acestea vor fi disponibile gratuit la centrele de testare, în farmacii şi prin poştă. Totodată, testele COVID-19 sunt oferite deja în şcoli şi familiilor elevilor şi celor care trebuie să îi părăsească locuinţele pentru a merge la serviciu.
Relaxarea măsurilor anti-COVID în Anglia
Începând cu data de 12 aprilie 2021, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson se va întâlni cu membrii Cabinetului pentru a semna noua etapă de relaxare a măsurilor.
Boris Johnson este de părere că testarea rapidă și regulată a populației este importantă.
„Pe măsură ce progresăm cu programul de vaccinare şi având în vedere că urmează, cu precauţie, să relaxăm restricţiile, testarea rapidă regulată este şi mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.
Dacă o persoană iese confirmată pozitiv la testarea rapidă, aceasta trebuie să se izoleze la domiciliu împreună cu toți cei care locuiește. Ei pot ulterior comanda un test PCR, efectuat în general în cazul simptomaticilor. Dacă la acest test rezultatul este negativ, perioada de carantină se încheie.
1 milion de teste COVID făcute în Marea Britanie
În Marea Britanie, la jumătatea lunii februarie, erau efectuate zilnic aproximativ 250.000
de teste rapide, iar numărul acestora a ajuns la 1 milion pe zi, la finalul lunii martie.
Dr. Susan Hopkins, director al Public Health England, a declarat faptul că testarea rapidă poate descoperi cazuri care altfel nu ar fi depistate, ajutând în acest fel la întreruperea lanţului de transmitere a virusului SARS-CoV-2.