Olanda, echipa care a eliminat România de la Euro 2024, întâlnește Anglia, fosta finalistă de la Campionatul European anterior, miercuri seara de la ora 22.00, pe stadionul din Dortmund.

Olanda și Anglia se vor întâlni pentru a doua oară într-o semifinală, în ultimii cinci ani, după ce Olanda a triumfat cu 3-1 după prelungiri în meciul din Liga Națiunilor din 2019.

Olanda- Anglia, o semifinală cu șanse de prelungiri și lovituri de la 11 metri

Cinci din ultimele opt meciuri dintre echipele Olandei și Anglia au terminat egal după 90 de minute de joc, potrivit site-ului UEFA.

"Va fi o noapte grozavă miercuri între două națiuni mari – o noapte istorică”, a prezis antrenorul Olandei Ronald Koeman, după ce echipa sa a ajuns în prima semifinală la EURO în ultimii 20 de ani, învingând Turcia.

Anglia, pe de altă parte, a ajuns în semifinale cu mari emoții în meciurile anterioare, însă este finalista de la Euro 2020.

"Dacă continuăm să dăm dovadă de spirit și de unitate, sunt sigur că putem merge până la capăt și putem câștiga totul”, a declarat fundașul Ezri Konsa după victoria în sferturile de finală

la loviturile de departajare împotriva Elveției.

Semifinala de azi este văzut de experți ca o partidă echilibrată, pe muchia unui cuțit.

Olanda vs. Anglia, la Euro 2024. Echipele probabile

Olanda: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Malen, Depay, Gakpo
Anglia: Pickford; Walker, Stones, Guéhi; Saka, Mainoo, Rice, Shaw; Bellingham, Foden; Kane

Drumul Olandei spre semifinale

Grupa D
2-1 vs Polonia (Gakpo 29, Weghorst 83; Buksa 16)
0-0 împotriva Franței
2-3 vs Austria (Gakpo 47, Depay 75; Malen og 6, Schmid 59, Sabitzer 80)

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Optimi de finală
3-0 vs România (Gakpo 20, Malen 83, 90+3)

Sferturi de finală
2-1 vs Turcia (De Vrij 70, Mert Müldür og 76; Samet Akaydin 35

Drumul Angliei spre semifinale

Grupa C
1-0 vs Serbia (Bellingham 13)
1-1 vs Danemarca (Kane 18; Hjulmand 34)
0-0 vs Slovenia

Optimi de finală
2-1 vs Slovacia (Bellingham 90+5, Kane 91; Schranz 25)

Sferturi de finala
1-1/ 5-3p vs Elveția (Saka 80; Embolo 75)

Ronald Koeman și Gareth Southgate

Ronald Koeman, antrenorul Olandei și Gareth Southgate, antrenorul Angliei

[Sursa foto: X / Twitter]

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ronald Koeman, antrenorul Olandei: "Pentru întreaga națiune, este ceva special. Suntem o țară mică și suntem în semifinale cu Anglia, Franța și Spania. Suntem cu adevărat mândri. A trebuit să suferim, dar este un mare succes pentru a avea ocazia de a juca într-o semifinală”.

Gareth Southgate, antrenorul Angliei: „Suntem pregătiți pentru orice, va fi un joc interesant, cu multe lucruri bune. Avem nevoie de un alt pas înainte, față de ceea ce am arătat în ultimul meci, este un pas și în calitatea adversarilor și suntem pregătiți".

Spania este prima finalistă de la EURO 2024, după ce a trecut de Franța, scor 2-1, prin golurile lui Lamine Yamal și Dani Olmo.

Fotbalistul spaniol Lamine Yamal a devenit, marţi seara, cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale ale Campionatului European, prin golul înscris în semifinala cu Franţa (2-1), desfăşurată la Munchen, la EURO 2024, la vârsta de 16 ani şi 362 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si