Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

O fundatie care a pus in practica un proiect de dezvoltare a afacerilor din mediul rural a dotat trei stane din judetele Mures si Brasov cu panouri fotovoltaice, cu ajutorul carora ciobanii au apa calda si curent electric la stana. In plus, au fost montate si niste garduri electrice, unde sunt lasate ooile peste noapte.

„E ca şi acasă aproape, cum ar fi în casă, că doar e lumina tot aşa. Şi apa caldă şi tot”,
spune un cioban.

„Foarte folositoare. Lumină, aia e în principal, încărcăm telefoane, putem să punem şi un televizor mic. Aveam un baci bătrân care punea o lanternă în cap să vadă cum se taie telemeaua ”, spune Stelian Marcu, cioban, pentru Digi 24.

Există o problemă majoră pe zonă, care se cheamă suprapăşunat.
Am zis aşa: haide să găsim o alternativă prin care oierii să câştige mai mulţi bani, dar făcând alte activităţi decât cele de zi cu zi, în ideea că, dacă le aducem tehnologia, au curent electric, au apă caldă şi organizăm turişti care să vină la ei”
, spune Cristian Gherghiceanu, preşedinte executiv al Fundaţiei ADEPT Transilvania.

Costul total al proiectului se apropie de un sfert de milion de euro.
Fundaţia a contribuit cu 60.000 de euro, în timp ce restul banilor au venit de la guvernul Norvegiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si