Frigul si lipsa hranei din padure impinge animale salbatice spre gospodariile oamenilor. Vanatorii si padurarii nu au ce sa faca! Stiu ca in aceasta perioada salbaticiunile sunt extrem de agresive, insa legea le interzice sa le impuste!

Ioan Olaru -oier:  umbla in haite, ursul in ziua mare, eram cu oile la padure, i-am vazut la distanta de 30 de metri.

"Lupul ataca tot timpul, ursul ne ataca doar vara".



Ciobanii sunt disperati! Slabatiuciunile le omoara din ce in ce mai multe animale! Grav este ca totul se intampla la doar cativa kilometri de orasul Vatra Dornei.

"Intr-un interval foarte scurt o haita de 3 sau 5 lupi au decimat cele 40 de oi.".

Ioan Olaru -oier: "Nu stiu de unde sunt adusi ursii astia, nu fug de oameni, de foc, de lanterne, de nimic, umbla in haita, 2-3, unul ataca si pe restul ii fugaresc cainii si ala din urma omora".

Lupii revin seara de seara si le omoara animalele. Le este teama in fiecare dimineata sa mai iasa la turme! Stiu ca ii asteapta iar imaginea mortii. Si autoritatile locale sunt in alerta!

Ilie Boanches -primar Vatra Dornei: "Inca nu a dat zapada dupa cum se vede si lupul deja cauta la gospodariile dornenilor, avem multe reclamatii, multe necazuri, cred ca trebuie neaparat intervenit la Ministerul mediului sa se dea drumul la rapitoare, avem deja semnale si de ursi care au venit la gospodarii.


Doar o minune a facut ca pana acum lupii si ursii sa nu ajunga pana in oras.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si