„Marţi îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, pentru că se conturează o majoritate”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

În perioada mai 2019-decembrie 2020, Marcel Ciolacu a mai condus Camera Deputaților. Postul de președinte al Camerei Deputaților a rămas liber de pe 18 octombrie, când plenul a luat act de demisia din funcţie a lui Ludovic Orban. 

Citeste si: Schimbări în politică. Lista miniştrilor PNL a fost publicată

Sorin Grindeanu, președinte interimar

Pe 2 noiembrie, prim-vicepreședintele de la PSD, Sorin Grindeanu a fost numit președinte interimar al Camerei Deputaților, la acel moment el nu a fost votat în Biroul Permanent de către reprezentanţii PNL s-au abţinut de la vot.  

„A fost un vot în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, PNL-ul nu m-a votat”, a spus atunci Sorin Grindeanu.

Pe 15 noiembrie, interimatul lui Sorin Grindeanu a fost prelungit pentru încă două săptămâni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: PSD și a ales candidaţii pentru portofoliile de miniştri. Gabriela Firea preia ministerul Familiei, Dîncu ia Apărarea

Regulamentul Camerei Deputaților

Articolul 22 din Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede:

Președintele Camerei Deputaților este ales pe durata mandatului Camerei, prin vot secret cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare.

Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. 

Președinte al Camerei Deputaților este numit cel care a reușit să adune cât mai multe voturi din partea majorității, cu condiţia respectării cvorumului legal. 

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis îl desemnează pe Nicolae Ciucă drept premier al țării

Dacă niciun candidat nu a reușit să întrunească votul majorității din rândul celor prezenți care votează, se va organiza un nou tur de scrutin, unde vor participa candidații care au obținut cele mai multe voturi. 

Ședința în care Camera Deputaților își va alege președintele și în care se va decide înlocuirea unor membrii ai Biroului Permanent este programată să înceapă la ora 11:00. 

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări. Blocaj în negocierile PNL-PSD-UDMR


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si