”PSD continuă să acţioneze responsabil, nu fugim şi nici nu ne ascundem! M-am întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri românesc. La fel ca cetăţenii, şi ei sunt loviţi crunt de epidemia COVID-19. Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să aşteptăm ca românii să-şi piardă locurile de muncă sau ca firmele româneşti să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Citeste si: Situație dramatică! Peste 300 de șoferi români de TIR, blocaţi la graniţa Italiei cu Slovenia, de 48 de ore

Citeste si: Genesis Breyer P-Orridge, muzician experimental şi artist vizual, a murit la vârsta de 70 de ani

Potrivit acestuia, câteva măsuri ar trebui luate char în prima şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare:

”1. Măsuri economice

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Amânarea pentru 3-6 luni a plăţii contribuţiilor şi a impozitului pe venit pentru angajaţii IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.

- Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri şi acordarea unor compensaţii din sprijinul de minimis.

- Rambursarea rapidă a obligaţiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor şi companiilor cu capital majoritar de stat).

Citeste si: L-au dus pe Gheorghe Dincă în infern! Pușcăria unde a fost mutat ”monstrul din Caracal”, pe lista celor mai dure închisori din lume!

2. Măsuri sociale

- Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziţionării de medicamente, materiale şi echipamente medicale.

- Asigurarea gratuită de medicamente, materiale şi echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.

- Asigurarea plăţii facturilor pentru utilităţi şi suspendarea pentru 3 luni a plăţii ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină”.

Ciolacu consideră că ”nu este timp de pierdut” şi îndeamnă Guvernul, instalat sâmbătă, să treacă la treabă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si