”Tema discuţiei de astăzi este evidentă”, a afirmat preşedintele, precizându-le social-democraţilor că doreşte să le cunoască părerea cu privire la formarea unei majorităţi şi cu privire la formarea noului guvern, dar şi alte probleme, dacă doresc să-i semnaleze.

Delegaţia PSD este formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea şi Vasile Dîncu.

Citeste si: Klaus Iohannis, consultări cu partidele la Cotroceni. Mesajul transmis de PSD: "Iohannis trebuie să înțeleagă că a pierdut alegerile"

Citeste si: Situație-limită în secțiile ATI. Ce au descoperit inspectorii IGSU după tragedia de la Piatra Neamț


De la ora 12.00, Klaus Iohannis are programate consultări cu PNL

Primul partid invitat la discuții este PSD. Președintele social-democrat Marcel Ciolacu a explicat că îi va propune președintelui să-l desemneze pe doctorul Alexandru Rafila premier, iar acesta să adune în jurul său un guvern de uniune națională:

„O să-i înmânăm domnului președinte și programul Partidului Social Democrat de guvernare. Sunt ferm convins că va găsi calea în acest program de guvernare și de a-l desemna pe domnul Rafila drept prim-ministru.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alexandru Rafila nu este prezent la discuțiile de la Cotroceni, fiind în izolare confirmat cu COVID-19.

Peste o oră sunt așteptați reprezentanții PNL care îl propun pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

PNL, USR PLUS și UDMR s-au întâlnit în weekend pentru a negocia condițiile unei coaliții de guvernare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În cele două zile de discuții nu au ajuns la un consens final privind alegerea unui candidat comun la funcția de prim ministru, la cea de președinte al Camerei Deputaților și nici în ceea ce privește programul de guvernare.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, după consultările de la Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că alegerile au fost câştigate de PSD şi a felicitat această formaţiune. PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru funcţia de premier, şeful statului apreciind că este o propunere ”onorabilă”. PSD i-a propus preşedintelui un guvern de uniune naţională.
”Preşedintele a recunoscut faptul, şi chiar ne-a felicitat, că PSD a câştigat aceste alegeri. De asemenea, a spus că propunerea domnului Rafila este o propunere onorabilă”, a declarat Ciolacu, după consultările de la Cotroceni.

Liderul PSD a precizat că formaţiunea pe care o conduce a propus un guvern de uniune naţională.

”Nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă şi considerăm că un guvern de uniune naţională e cea mai bună soluţie pentru România. Partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze premierul în persoana domnului Alexandru Rafila”, a mai declarat Ciolacu.



Acesta a explicat că PSD nu va vota un guvern PNL sau format în jurul acestei formaţiuni.

”Singurele negocieri în spiritul Constituţiei sunt cele de la Cotroceni. Am făcut o propunere un guvern de uniune naţională, inclusiv PNL. Noi am exclus orice posibilitate de a face un Guvern cu PNL, deoarece cu toţii constatăm consecinţele guvernării PNL din ultimul an de zile. Sunt toate forţele politice cu menţiunea că PSD care a câştigat alegerile, lucru recunoscut şi de preşedintele României, va fa premierul în persoana domnului Alexandru Rafila”, a mai declarat Ciolacu.

PSD a avut, luni, de la ora 11.00, coltultări cu preşedintele Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si