„Vreau ca guvernul să explice de ce în spații închise putem juca păcănele, dar nu putem merge la biserică. Dacă păcănelele pot fi deschise, si teatrele pot fi deschise”, a afirmat Ciolacu.

„Aşteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului şi cum arată acest HG. Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ţine de sănătatea românilor va fi votat de către PSD. Exclus să votăm în continuare achiziţii directe şi multe alte aberaţii care au fost în aceste trei luni de zile şi care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogăţească.

(...) Ne-am dori o stare intermediară şi împreună cu colegii am decis: nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament, astfel încât aceasta să fie abordarea”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul CEx-ului PSD.

Viața oamenilor va fi pusă în pericol

Într-un interviu acordat B1 TV, premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că dacă PSD hotărâște să nu voteze prelungirea stării de alertă, autoritățile vor rămâne fără instrumentele necesare de protejare a sănătății și vieții oamenilor.

„Înseamnă că autoritățile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătății și vieții oamenilor. Asta se vba întâmpla. Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialiști, de epidemiologi și care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertăm pentru că starea de alertă îți dă toate acele insturmente de care ai nevoie ca să poți să aplici regulile”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:   Creşteri record ale numărului de cazuri de coronavirus în unele state americane

El a precizat că rămâne restricţionat "în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută". În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise şi locurile din interiorul restaurantelor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si