Ingrediente pentru ciorbă acră

  • 500 g de carne de porc
  • 2 cepe
  • o legătură de pătrunjel
  • 100 ml de bulion
  • un ardei
  • un litru de zeamă de varză
  • o legătură de leuștean
  • 3 litri de apă
  • condimente


Mod de preparare ciorbă acră

Ciorbă. Carnea se taie bucățele, care se pun apoi la fiert. Aceste se lasă la foc mic până când se va face o spumă pe care o îndepărtezi cu o lingură sau paletă. După ce a dat în clocot, se adaugă condimentele (sare și piper), după gust. Carnea se lasă apoi la fiert timp de aproximativ o oră.

Cât fierbem carnea, tăiem legumele și pe care le adaugăm la zeama cu carne, după aproximativ o oră. Apoi mai lasă ciorba să fiarbă câteva zeci de minute.

După ce au fiert și legumele, adaugăm zeama de varză. Se mai lasă ciorba zece minute, apoi adaugă verdeața mărunțită.

Ciorbă acră. Rețeta ca la mama acasă
Ciorbă acră. Rețeta ca la mama acasă

Ciorba- scurt istoric

Ciorba reprezintă în bucătăria tradițională românească unul dintre felurile principale de mâncare care se servesc la dejun (rareori la cină) la începutul mesei, după gustare.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Ciorba este un preparat lichid din legume, verdețuri respectiv legume și carne sau pește, obținut prin fierberea bucăților de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, dregerea cu diverse ingrediente: ou, smântână, iaurt, rântașuri obținute prin rumenirea făinii din diverse cereale și după preferință

acrirea cu oțet alimentar, borș, suc de lămâie sau sare de lămâie, suc de roșii, corcodușe, zarzăre ori zeamă de varză.

Citeste si: Plăcintă cu smântână. Rețetă veche de pe vremea lui Mihai Vodă Valahul

Citeste si: Creier pane. Motivul șocant pentru care ar trebui să îl incluzi în alimentația ta!

Citeste si: Cartofi țărănești de post. Rețetă veche, din Ardeal

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Pentru ciorbele de post se fierb legumele fără carne și se acresc. Ca verdeață, la ciorbe se folosește pătrunjelul cu excepția ciorbelor ardelenești la care specific zonei este tarhonul, iar la ciorba de burtă nu se adaugă verdeață.

Ciorba de burtă se acrește cu oțet alimentar. Ciorba de potroace se acrește cu moare de varză. Ciorba à la grecque se acrește cu lămâie.

Denumire de "ciorbă"

În turcește bine-cunoscuta fiertură poartă numele de çorba, cuvânt provenit din arabul šorba (šarâb). Ciorba a ajuns pe masa românilor dintr-un capriciu istoric, fiind fiartă, mai întâi, în ceaunele și cazanele trupelor de spahii ale Imperiului Otoman.

În Moldova, ciorba se acrește de obicei cu borș obținut din fermentarea tărâțelor și se numește la fel, borș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si