Close sidebar
Close sidebar

Ciorbă de miel. Rețeta corectă din bătrâni

Ciorbă de miel. Este un preparat extrem de iubit la români. Iată rețeta corectă de pe vremea bunicilor.

Raluca Ionita,

Ciorbă de miel. Rețeta corectă din bătrâni

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Ciorbă de miel. Cum se prepară în mod corect ciorba de miel, o rețeță simplă, de pe vremea bunicilor.

Ciorbă de miel- Ingrediente:

  • 2 litri apă
  • 1 litru borş
  • 1 kg carne miel
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • verdeaţă
  • cozi de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri orez
  • 1 gălbenuş
  • 4 linguri smântână
  • 1 legatura leuştean

Ciorbă de miel. Rețeta corectă din bătrâni

Ciorbă de miel- Mod de preparare:

Fierbem în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se înlătură spuma. Procesul de îndepărtare a spumei este unul important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.

Ciorbă de miel. Curățăm zarzavaturile şi le adăugăm în ciorbă, după care le lăsăm să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră.

Un lucru important este să nu le lăsam să clocotească deoarece se destramă carnea de miel.

Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta originală din 1970- Cum a fost inventată de o bucătăreasă din Rădăuți

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Mesele vedetelor, analizate de un celebru nutriționist. Ce spune Lygia Alexandrescu despre meniul Elenei Ionescu?

Citeste si: Urzici contraindicații. Avertismentul medicilor: NU mai mâncați urzici dacă suferiți de această boală!

Citeste si: Adevărul nespus despre dieta Dukan! Ce se întâmplă cu sănătatea noastră dacă ținem această cură? ȘOCANT

În momentul în care carnea şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Lăsăm orezul şi acoperim oala cu un capac.

Ciorbă de miel.

Separat, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce terminam ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Ciorba de miel se serveşte ornată cu leuştean verde.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI