In articol:
Ciorbă de miel. Cum se prepară în mod corect ciorba de miel, o rețeță simplă, de pe vremea bunicilor.
Ciorbă de miel- Ingrediente:
- 2 litri apă
- 1 litru borş
- 1 kg carne miel
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- verdeaţă
- cozi de ceapă verde
- sare
- piper
- 3 linguri orez
- 1 gălbenuş
- 4 linguri smântână
- 1 legatura leuştean
Ciorbă de miel- Mod de preparare:
Fierbem în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se înlătură spuma. Procesul de îndepărtare a spumei este unul important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.
Ciorbă de miel. Curățăm zarzavaturile şi le adăugăm în ciorbă, după care le lăsăm să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră.
Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta originală din 1970- Cum a fost inventată de o bucătăreasă din Rădăuți
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
Citeste si: Urzici contraindicații. Avertismentul medicilor: NU mai mâncați urzici dacă suferiți de această boală!
În momentul în care carnea şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Lăsăm orezul şi acoperim oala cu un capac.
Ciorbă de miel.