Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători. Cum se prepară corect. Rețeta, pas cu pas
Ciorba de potroace e preparatul cu care românii se dreg după masa copioasă de sărbători. Doar că puțini știu să o prepare corect. Iată rețeta!
Ciorba de potroace este perfectă pentru a ajuta organismul să își revină după mesele pline de sărbători. Iată rețeta perfectă pentru acest fel de mâncare!
500 g tacâmuri de pui, 300 g măruntaie (inimi, pipote) de pui, 2 cepe, 2 linguri orez, 2 ouă, 200 ml smântână, 1 l zeamă limpede de varză, 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină), sare, piper, leuştean, pătrunjel verde.
Citeste si: Friptură de porc. Cum să o prepari ca să iasă super fragedă
Ciorba de potroace se prepară destul de simplu. Carnea tăiată bucăţi, împreună cu măruntaiele, se spală bine şi se pune la fiert în 3 l apă rece cu un vârf de linguriţă de sare. Se spumuieşte bine, iar apoi se adaugă zarzavatul ras pe răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tocată mărunt. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, în oala acoperită.
Citeste si: Salata de boeuf perfectă are un ingredient secret! Tu îl știi?
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Când carnea este aproape gata, se pune zeama de varză fiartă separat. Când clocoteşte ciorba, se adaugă orezul fiert şi clătit în apă rece, iar după unul-două clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveşte de sare şi de acreală.
Ciorba se mai poate acri cu borş, cu zeamă sau sare de lămâie, ori cu oţet.Citeste si: Cel mai bun mujdei de usturoi pentru carnea de porc. Iată cum să-l faci
Cu zeama de varză sau cu borşul se fierbe câteva minute. Cu zeama de lămâie se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele.
Se drege cu gălbenuş de ou şi smântână. Pentru aromă se adaugă leuştean verde sau uscat şi pătrunjel.
Timp de preparare: trei ore
Dificultate: medie
Menţiuni: Adevărata ciorbă de potroace, care te trezeşte din beţia Revelionului, se face fierbând de la început totul în zeamă de varză.