„Pentru ciorbă rădăuțeamă avem nevoie piept de pui, dar cu os, ardei, țelină, morcov, ceapă, pătrunjel.”
Într-un nou episod din „Flavours of Romania”, Cornelia Dumitrescu explică cum a inventat rețeta de ciorbă rădăuțeană
Producătorul și regizorul Charlie Ottley a fost cel care, împreună cu echipa sa, a filmat documentarul în restaurantul din Rădăuți, acolo unde Cornelia Dumitrescu a explicat cum a inventat rețeta.
Citește și: VIDEO- Cele mai gustoase preparate bihorene au fost introduse în cartea „Rețete tradiționale de Bihor”. Rețetele tradiționale au fost gustate în Cetatea Oradea „Inițial nu aveam de gând să ne oprim la Rădăuți. Dar când am văzut indicatorul și mi-am dat seama că aici s-a născut ciorba rădăuțeană, am făcut un mic ocol și ama vut privilegiul să fiu cu doamna care a inventat această rețetă.”
Cornelia Dumitrescu, inventatoarea ciorbei: „Să știți că m-a bucurat foarte mult a venit domnul Charles. Și-a anunțat vizita sau pur și simplu a venit? Nu, pur și simplu a venit. A auzit de undeva dintr-un restaurant, deci a vrut să vină de unde pleacă.”
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Bogdan Loghin, primar Municipiul Rădăuți: „Până la urmă omul este sufletul în toate și cu siguranță sufletul acestui restaurant și acestui produs este doamna Cornelia. În altă ordie de idee am spus că la anul, după ce mă voi consulta cu doamna Cornelia și echipa dumneaei, vom hotărî o zi în care să sărbătorim ziua ciorbei rădăuțene.”
Charlie Ottley a dedicat un episod întreg ciorbei rădăuțene. Nu degeaba- ar spune cei așezați la mese.
„Foarte bună pentru mine a fost un balsam.”
Ciorba delicioasă, dreasă cu smântână se află pe locul 7 în topul celor mai bune supe din lume.