"120 BPM" porneste de la fapte reale- actiunile organizatiei civice ACT UP din Franta anilor 90, pentru a vorbi in final despre o tema cat se poate de actuala: trezirea din letargie a acelei paturi din societate indiferenta la marile probleme sociale care o inconjoara. Miscarea ACT UP este considerata a fi precursoarea miscarilor civice de dupa anii 2000 care au condus in final la obtinerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minoritati- de la cele sexuale la cele civice.

„Rusine, Rusine sa va fie!”, au strigat cei prezenti in sala de cinema si au continuat sa cante cantece religioase. „Romania nu e Sodoma si Gomora” a fost un alt mesaj pe care l-au aratat protestatarii.

Acest film va distruge vietile tinerilor din Romania si daca nu ar fi existat banii lui Soros, acest film nu ar fi fost proiectat in cinematograf, este explicatia protestatarilor pentru ca au dat buzna in cinematograf.

Oamenii, care nu reprezinta nicio asociatie, afirma ca un film cu un asemenea subiect este inadmisibil sa fie proiectat "intr-un centru al spiritualitatii romanesti” cum este MtR.

Spectatorii, extrem de suparati, le-au cerut celor care au intrerupt proiectia, sa le plateasca biletele.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

 

Persoanele care au dat buzna in cinematograf au cantat si Imnul National si acuza MtR ca face propaganda miscarii LGBT.

"Am venit sa vad un film artistic, o poveste”, le-a spus o spectatoare.

„Hei, Soros, leave them kids alone” a fost un banner afisat pe scena de protestatari.

“Nu credeam sa mi se intample asa ceva.

O gasca de crestini-extremisti a intrerupt proiectia filmului 120 BPM la cinematograful din Muzeul taranului. Marele Premiu de la Cannes 2017 e sabotat cu un happening/ circ ieftin, cu doamne cu icoane, cu tineri cu privirea sticloasa. Am ascultat cantece bisericesti si in continuare mi se pare ireal ca asa ceva se poate intampla azi, in Romania. Recomand bandei de agitatori sa continue periplul la “Soldatii” si “O femeie fantastica”, a scris pe Facebook regizorul Tudor Giurgiu, prezent la proiectie.

Voodoo films, distribuitorul filmului, anunta ca proiectia va fi reluata, in liniste, pentru toti cei care au platit biletul pentru spectacolul de astazi, care a fost intrerupt. Spectatorii sunt rugati sa pastreze biletele, distribuitorul precizand ca va anunta pe pagina de Facebook data la care va fi reprogramat filmul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si