Trafic îngreunat din cauza zăpezii

Centrul Infotrafic din Poliția Română anunță că miercuri dimineața se circulă în condiții de ninsoare pe autostrăzile București- Ploiești și București- Pitești, dar și pe drumuri naționale din mai multe județe din țară.

Din fericire, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca efect al condițiilor meteorologice nefavorabile, nici probleme majore privind fluența traficului.

Citeste si: Alertă meteo de la ANM. Cod galben de ninsori în Capitală și 15 județe

Se înregistrează acum precipitații sub formă de  ninsoare  pe autostrăzile  A1 București – Pitești A3 București – Ploiești  și pe mai multe drumuri naționale din județele  Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj.

Pe ce drumuri din țară se circulă în condiții de  lapoviță și ninsoare  

Pe raza  municipiului București  și pe unele artere rutiere din  județul Caraș-Severin  se circulă acum în condiții de  lapoviță și ninsoare.

De asemenea, pe mai multe drumuri din județele  Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș  se circulă în condiții de  ninsoare ușoară.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit Poliției Române, pe toate aceste artere se acționează cu material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.

Cod galben de ninsori în Capitală și 15 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ pentru 15 judeţe din jumătatea de sud a ţării şi Bucureşti, precum şi o informare de ninsori şi vânt puternic în zona

Munteniei şi a Olteniei.

În intervalul 10 martie, ora 3:00- 11 martie, ora 6:00, în Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20...30 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Judeţele care se vor afla sub Cod galben sunt: Argeş, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

Citeste si:  Prognoza meteo, azi 9 martie 2021. Cum va fi vremea în țară

Vreme deosebit de rece

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

În intervalul 09 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Citeste si:  Care sunt zilele cu dezlegare la peste in Postul Pastelui 2021

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si