Circulația între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac este restricționată, după ce mai multe pietre au căzut pe partea carosabilă. În zonă s-a depus un strat de zăpadă, iar ceața reduce vizibilitatea.

Citeste si: Strat gros de zăpadă la munte

”Colegii noştii lucrează deja la curăţarea carosabilului şi preconizăm că circulaţia va reveni la normal până la prânz. În apropiere de Bâlea Lac se circulă în continuare în condiţii de iarnă, în zonă stratul de zăpadă atingând şi 15 cm, iar ceaţa a coborât vizibilitatea la sub 100 de metri”,

a precizat sursa citată.

Citeste si: Când trebuie puse cauciucurile de iarnă? Regulile care se aplică în sezonul rece 2022- 2023

Când trebuie puse cauciucurile de iarnă? 

Cauciucurile de iarnă trebuie schimbate cel mult până pe data de 15 noiembrie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sezonul anvelopelor de iarnă a început.  Șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu astfel de pneuri pot primi amenzi de până la 2.900 de lei, precum și reținerea certificatului de înmatriculare.

Citeste si: Frig puternic în toată țara. Prognoza de la ANM

Potrivit Codul Rutier, este interzisă circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă.

Este vorba despre OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.

Citeste si: VIDEO- Cod galben şi portocaliu de vreme severă până vineri seară. Anunț de ultimă oră de la meteo- HARTA

Pentru a conduce regulamentar, schimbarea anvelopelor, din cele de vară în cele de iarnă, este esențială la sosirea sezonului rece și a zăpezii pe drumuri.

Când a intrat în vigoare legea cauciucurilor de iarnă?

„Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011. Anvelopele de iarnă se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si