Potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ovidiu Munteanu, sambata, de la ora 10.00 s-a reluat activitatea de indepartare a turturilor si a zapezii la Universitatea Bucuresti, traficul rutier si pietonal fiind restrictionat pe Bulevardul Regina Elisabeta, intre Piata Universitatii si strada Academiei, scrie news.ro.

Pompierii au intervenit si vineri, in aceeasi zona, pentru indepartarea turturilor si a zapezii de pe acoperisul cladirii Universitatii Bucuresti.

Mai multe interventii ale pompierilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti – Ilfov pentru indepartarea turturilor de pe cladiri au avut loc vineri in mai multe zone ale Capitalei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă- wowbiz.ro

Potrivit ISU Bucuresti- Ilfov, vineri au fost folosite toate cele 12 autoscari la interventii pentru indepartarea turturilor, in urma numarului ridicat de solicitari. Aceste situatii influenteaza negativ capacitatea de interventie in cazul aparitiei unei situatii de urgenta ce presupune stingerea incendiilor sau salvarea persoanelor de la inaltime.

„Reamintim cetatenilor ca au obligatia de indepartare a turturilor, in multe dintre solicitarile primite fiind constatat faptul ca turturii ar fi putut fi indepartati de catre proprietari sau administratori cu mijloace proprii.

Interventia pompierilor se poate realiza atunci cand inaltimea imobilelor nu permite proprietarilor sau administratorilor sa actioneze in siguranta”, au precizat reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov.

Potrivit unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 2010, persoanele fizice si juridice au obligatia ca, pe timp de iarna, sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului, sa curete in maxim 24 de ore dupa incetarea ninsorii zapada depusa si gheata formata pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau unde isi desfasoara activitatea, a sediilor de firma, a curtilor sau terenurilor detinute, astfel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii

normale.

Cei care nu respecta aceste obligati pot fi amendati de Politia Locala. Amenzile sunt intre 200 de lei si 500 de lei pentru persoane si intre 500 de lei si 2.000 de lei pentru firme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si