Uleiurile esențiale au beneficii terapeutice și olfactive. În acest articol ne vom concentra pe uleiurile esențiale pe care le folosim toamna, ideale pentru a efectua o cură de detoxifiere naturală și pentru a ne întări sistemul nervos și vitalitatea!

Ce uleiuri esențiale folosim toamna și ce beneficii ne aduc acestea?

Profită de această toamnă pentru a te pregăti pentru debutul frigului cu ajutorul uleiurilor esențiale! Începe cu un tratament de detoxifiere pentru a-ți pregăti corpul și mintea pentru extrasezon și pentru a-ți întări sistemul imunitar și energia, pentru a limita stresul, pentru a evita infecțiile,

pentru a ameliora sănătatea sinusurilor și pentru a limita durerile de gât.

Citeste detalii despre uleiurile esențiale care îți vor fi foarte utile în această perioadă:

Ulei esențial de petitgrain: Uleiul de petitgrain (portocală amară) este perfect pentru combaterea depresiei sezoniere. Datorită acțiunii sale sedative asupra sistemului nervos, promovează relaxarea.

Citeste si: Oana Radu s-a lansat în lumea cosmeticelor

Ulei esențial de pin silvestru: Acest ulei revigorant și energizant, ajută la stimularea corpului și a minții la sosirea toamnei. De asemenea, este recunoscut pentru proprietățile sale antiseptice asupra căilor respiratorii. Prin urmare, este recomandat în caz de oboseală sau chiar febra. Este, de asemenea, recunoscut pentru beneficiile sale asupra glandelor suprarenale.

Ulei esențial de laur: Acest ulei este aliatul începutului de an școlar. Sporește încrederea în sine și promovează concentrarea.

De asemenea, este implicat activ în lupta organismului împotriva infecțiilor virale și bacteriene care apar adesea la începutul anului școlar.

Ulei esențial Ravintsara: Uleiul esențial Ravintsara te va ajuta cu acțiunea să antivirală, antiinfecțioasă și antifungică. Dacă ai gripă sau ai o problemă cu probleme ORL, acest ulei esențial este ideal, alături de tratamentul prescris de medic! Poți folosi acest ulei pe piele sau ca difuzie.

Citeste si: 5 beneficii pe care nu le știai ale consumului de pepene roșu

Ulei esențial de portocale dulci: Acest ulei liniștitor, ajută la calmarea minții, calmarea anxietăților și promovarea somnului. Este esențial pentru cei mai anxioși dintre noi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ulei esențial de mentă: Datorită parfumului său proaspăt, tonifică și stimulează. Este recunoscut pentru eficacitatea sa atunci când te confrunți cu greață, dureri de cap și mâncărime.

Ulei esențial de arbore de ceai: Este imunostimulant, antifungic și antiviral. Uleiul esențial de arbore de ceai va ajuta la ameliorarea durerilor de gât și la prevenirea simptomelor asemănătoare gripei.

Pentru a finaliza cu lista noastră, dacă există unul care poate fi de folos în orice situație în acest anotimp și pe care trebuie să-l ai obligatoriu, este uleiul de scorțișoară. Fie că te confrunți cu tușe, răceală, sinuzită, durere în gât sau afecțiune asemănătoare gripei, scorțișoara este soluția. Antibacterian, antiviral, antiinfecțios, antiinflamator, uleiul de scorțișoară poate fi utilizat în aplicare externă pe suprafața pielii sau în difuzie, dar și în infuzie, folosind direct batoanele de scorțișoară.

De asemenea, reține că nici utilizarea Aloe Vera nu trebuie neglijată. Poate fi folosit ca un macerat gras cu care poți amestecă câteva picături de ulei esențial și poți profita de toate virtuțile sale.

Uleiul de Aloe Vera ameliorează inflamația pielii, luptă împotriva psoriazisului, tratează arsurile și anumite infecții. Asigură-te întotdeauna că alegi produse ecologice pentru o siguranță sporită. Astfel de uleiuri de calitate, poți achiziționa de la e-palosanto.com.

Există precauții în ceea ce privește uleiurile esențiale?

Specialiștii în atomoterapie ne spun că există 7 reguli de aur pentru utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale.

1- Respectă cu strictețe dozele, precauțiile de utilizare, durata tratamentului și calea de administrare. Uleiurile esențiale sunt extrase active, a căror utilizare trebuie să fie riguroasă. Pentru a face acest lucru, păstrează întotdeauna uleiul esențial în ambalajul original, cu instrucțiunile sale, pe care să îl poți consulta în orice moment.

2- Nu înlocui, fără a cunoaște, un ulei esențial cu altul, chiar dacă numele lor este asemănător

Astfel, lavanda adevărată și lavanda aspic au indicații diferite, la fel că cimbrul timol și cimbru linalol, Ravensare și Ravintsara și așa mai departe.

3- Spală-ți întotdeauna mâinile foarte atent după utilizarea unuia sau mai multor uleiuri esențiale pentru utilizare sigură.

4- Nu încălzi puternic uleiurile esențiale și în mod direct. Utilizează un difuzor de ceramică sau un alt tip de difuzor.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Top parfumuri ce te vor face remarcată

5- Respectă măsurile de precauție pentru utilizare. Multe uleiuri esențiale sunt interzise în timpul sarcinii (în special în primul trimestru) și în timpul alăptării. La copii, unele uleiuri nu sunt în general recomandate înainte de vârsta de 7 ani. Dacă ai antecedente în ceea ce privește problemele cu rinichii și ficatul, tulburări convulsive, patologii cardiovasculare sau există persoane predispuse la epilepsie, astmatici și, în general, în caz de tratament medical sau alte probleme de sănătate, cere întotdeauna sfatul medicului tău.

6- Dacă urmezi un tratament medical, ai grijă la interacțiunile cu uleiurile esențiale! Nu ezita să ceri sfatul medicului sau farmacistului.

7- O alergie este întotdeauna posibilă, în special la persoanele fragile sau sensibile.

Este mai bine să efectuezi un test cutanat înainte de a folosi uleiul esențial. Toarnă 1 sau 2 picături de ulei esențial în pliul cotului, aștepta 48 de ore, apoi repetă această acțiune și așteaptă 1 oră pentru a verifica dacă nu există reacție. Dacă zona devine roșie sau ai mâncărimi, nu folosi acel ulei esențial.

În concluzie…

Uleiurile esențial trebuie să facă parte din viața noastră pentru un echilibru mental și fizic, în special în anotimpurile în care imunitatea noastră scade. Trebuie alese întotdeauna cu grijă și respectând cele 7 reguli de aur expuse mai sus. Alege uleiurile de la e-palosanto.com pentru o toamnă relaxantă și învăluită în arome de vis!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si