Ciulama de ciuperci. Ciulama rețetă. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapidă. Rețetă ciulama. Ciulama de ciuperci rețetă. Rețetă delicioasă de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă, ușor de preparat și detaliată pas cu pas. Mâncare tradițională simplă și rapidă.

O să iasă la fel de gustoasă ca cea din copilărie, făcută de bunica!

Ciulama de ciuperci. Ciulama rețetă. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapidă. Rețetă cilama. Ciulama de ciuperci rețetă. Ingrediente

Ciulama de ciuperci. Ciulama reteta. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapida. Reteta ciulama.
Ciulama de ciuperci. Ciulama reteta. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapida. Reteta ciulama.

  • 500 gr. ciuperci proaspete chempignon
  • 300 gr. piept de pui
  • 300 gr. smantana
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 2 cepe
  • 1 leg. patrunjel (sau marar)
  • sare si piper dupa gust

Ciulama de ciuperci. Ciulama reteta. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapida. Reteta ciulama.
Ciulama de ciuperci. Ciulama reteta. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapida. Reteta ciulama.

Citeste si: Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani

Ciulama de ciuperci. Ciulama rețetă. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapidă. Rețetă cilama. Ciulama de ciuperci rețetă. Mod de preparare

Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit.

Ciulama de ciuperci. Ciulama rețetă. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapidă.

Rețetă ciulama. Ciulama de ciuperci rețetă. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute).

Citeste si: Cartofi ţărăneşti. Cum se prepară corect pentru a ieși delicioși. O rețetă foarte veche

Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci.

Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie", sare si piper.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Ciulama de ciuperci. Ciulama rețetă. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapidă. Rețetă ciulama. Ciulama de ciuperci rețetă. Acest amestec se rastoarna peste ciuperci si carne.

Citeste si: Ciorbă de burtă. O rețetă delicioasă și simplă

Mai lasam sa fiarba 10-15 min. dupa care se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul (sau marar)

Ciulama de ciuperci. Ciulama reteta. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapida. Reteta ciulama.
Ciulama de ciuperci. Ciulama reteta. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapida. Reteta ciulama.

Ciulamaua de ciuperci cu pui merge perfect cu mămăliguță

Iată și o rețetă de mămăligă tradițională

Se spune că fiecare gospodină se desăvâșește în ale bucătăriei, după ce învață să facă și mămăligă. Dacă nu ați încercat încă, vă oferim rețeta tradițională de mămăligă.

Citeste si: Papanași cu dulceață. Secretul care-i face pufoși

Ingrediente

  • 1 litru de apă
  • 350 g mălai
  • 1 linguriţă rasă de sare

Mod de preparare

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Se pune apa la fiert împreună cu sarea. Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară.

Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.

Ciulama de ciuperci. Ciulama reteta. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapida. Reteta ciulama.
Ciulama de ciuperci. Ciulama reteta. Ciulama de pui ca la bunica. Ciulama de ciuperci rapida. Reteta ciulama.

Citeste si: Pizza de casă. Surprinde-i pe cei dragi cu o cină delicioasă

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Lăsaţi-o să fiarbă 10-15 minute. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute.

Când e gata, înainte de a o răsturna, presaţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Justin Baldoni îi dă în judecată pe Blake Lively și Ryan Reynolds. Despăgubiri uriașe pe care regizorul le cere de la cei doi soți- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Cum se face mămăliga, rețeta tradițională.

Citeste si: Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Sfat! Dacă fundul vasului a rămas uscat, acoperit doar de o pojghiţă subţire de mălai, înseamnă că aţi făcut o mămăliă ca la carte.

Pofta buna!!!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si