Două persoane au fost scoase în viața din ruine. Pompierii caută încă cinci persoane despre care cred că se află sub dărâmături. Printre dispăruți se află și o femeie însărcinată și soțul ei.

Presa din Italia susține că gazul sa acumulat sub clădire și sa aprins de o scânteie provocată de pornirea liftului.

Autorități italiene au declarat că a fost un incident ieșit din comun. Pe lângă clădirea distrusă, explozia a mai afectat și alte cinci clădiri din apropiere. 

Citeste si: Noi detalii de la explozia din Cluj: vecinii simțeau miros de gaz în zona de câteva zile

Ce au spusle

„Gazul sa acumulat fie în subteran, fie într-un mediu închis. Explozia ar fi putut fi declanșată și de activare a ascensorului, o explozie ca aceasta este cu siguranță un eveniment excepțional. Una dintre cauzele spargerii conduse ar putea fi vremea nefavorabilă sau alunecare de teren”, a declarat comandantul brigăzii de pompieri din Agrigento, Giuseppe Merendino, citează Digi24.

Citeste si: VIDEO| Incendiu la o pensiune din Cluj. O femeie a fost găsită carbonizată

Bătrână transportată la spital

O femeie în vârstă de 80 de ani a fost transportată la spital cu cu fracturi grave, și, potrivit primelor constatări, cumnata sa, pe care să-și găsească salvatorii au reușit să o localizeze cu ajutorul telefonului mobil, a fost transportată la Agrigento.

Ceilalți membrii ai familiilor sunt în continuare căutați, inclusiv o tânără asistentă medicală care urma să nască și soțul ei. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Se fac săpături pentru a găsi persoane dispărute.

La locul exploziei totul arată ca în război: moloz, sticle sparte și miros înțepător de ars. La locul incidentului sunt prezente echipe ale pompierilor din Agrigento, Palermo și Catania, ale Crucii Roșii, ale Protecției Civile, ale poliției și ale carabinierilor. 

Citeste si: VIDEO| Un dezastru sa produs într-o mină de cărbune din Siberia. Cel putin 46 de mineri au murit

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si