Clătite. Ai poftă de clătite perfecte, care să fie pufoase, care se întorc ușor în tigaie și nu se rup? Nimic mai simplu. Cu secretul lui Chef Paul Bocuse îi vei da pe toți pe spate. Ca orice preparat și clătitele sau secretul lor. Acesta consta tocmai în petele maronii care apar atunci când le prăjim în tigaie.

Citeste si: Fotbalistul Gabriel de la Benfica Lisabona suferă de o maladie care îi afectează grav vederea

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: „Ziua îndrăgostiților” secerată de vreme nefavorabilă. Ce se va întâmpla vineri, 14 februarie?

Clătite. Cum faci clătitele perfecte

 

 Clătite. Secretul clătitelor pufoase
Clătite. Secretul clătitelor pufoase

- În primul rând trebuie respectate proporțiile din rețetă deoarece un ou în minus sau 100 ml de lichid în plus vor modifica complet aluatul iar clătitele nu se vor mai închega cum trebuie.
- Sarea este foarte importantă! Clătitele fără sare nu au niciun gust. Sarea dă savoare tuturor mâncărurilor dar și pâinii, cozonacului sau deserturilor.
În cazul de față aluatul crud trebuie să vi se pară sărat deoarece după prăjire gustul acesta se va atenua.
- Zahărul nu este obligatoriu pentru situațiile în care vreți să umplteți clătitere cu spanac, brânză, somon fume sau pentru alte combinații
- Zahărul (pus în exces) duce la lipirea clătitelor de tigaie datorită caramelizării. Pur și simplu nu se mai pot întoarce cum trebuie
- Aluatul de clătite se prepară cu lapte rece deoarece acesta acționează asupra amidonului din făină.
Aluatu este mai lichid imediat după preparare și are nevoie de 30 de minute de repaos, preferabil la frigider. Veți vedea că se îngroașă de la sine. Aluatul de clătite se poate păstra la frigider 24 de ore iar dacă se îngroașă prea tare poate fi diluat a doua zi cu 50 ml de lapte rece.
- Tot în acest răstimp ies și bulele de aer incorporate prin mixare – aluatul va fi neted, omogen, fluid. Un aluat spumos (cu aer) va da naștere unor clătite cu găurele
- Nu intrați în panică dacă aluatul are cocoloașe deoarece puteți oricând să-l strecurați înainte de vă apuca de prăjire.
- Tigaia este foarte importantă deoarece degeaba avem aluat bun de clătite dacă nu le putem prăji cum trebuie. Sunt tigăi antiaderente moderne cu pereți joși (de 1 cm) – crepiere se numesc. Străbunica-mea prăjea clătite în tigaie grea de fontă (cu pereți groși). Faceți probe până găsiți tigaia potrivită (eu una am Tefal).
- Clătitele gustoase se prăjesc cu un strop de grăsime – adică ulei. Nu vă recomand să folosiți unt deoarece acesta se arde repede. Sunt persoane care prăjesc clătitele complet fără ulei dar mie una nu-mi plac. Faceți cum credeți dar să nu aveți aceleași așteptări dacă modificați rețeta!
- Se recomandă prăjirea rapidă la foc mare sau mediu-mare și pe cel mai mare ochi al aragazului (sau plitei) – pentru o distribuție uniformă a căldurii.
Tigaia trebuie să fie bine încinsă însă nu să fumege. Clătitele reușite NU se lipesc de tigaie, se întorc ușor fără să se rupă (cu spatula sau prin aruncarea în aer – din poignet).
- După prăjire se recomandă stivuirea clătitelor unele peste altele pentru a se păstra calde. Aburul generat de ele le menține și moi, fragede și pufoase.
- Putem umple toate clătitele cu gem, dulceață sau creme sau le putem păstra neumplute timp de 12 ore la cămară (acoperite cu farfurie) dacă aceasta este răcoroasă sau la frigider, în cutie închisă.

Citeste si: Ce face Jennifer Aniston ca să arate fabulos la 51 de ani: Imaginile care i-au uimit pe fani
Citeste si: Primele imagini cu Daniela Crudu după ce a ieșit din spital. A încercat cu disperare să-și ascundă fața

 Clătite. Secretul clătitelor pufoase
Clătite. Secretul clătitelor pufoase

Clătite. Ingrediente:

- 3 ouă
- 250 g făină albă
- 500 ml lapte rece
- un praf bun de sare (nu vă zgârciți!)
- 50 g unt topit și răcorit
- opțional: 1 linguriță mică de zahăr pudră

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si