Zeci de pompieri, polițiști, dar și cadre medicale s-au mobilizat aseară, în jurul orei 22:00, când o explozie puternică s-a produs la Spitalul Robănescu din București, un centru de recuperare pentru copii, unde erau internați 110 micuți și părinții lor. Focul s-a extins rapid la două mașini parcate în apropiere, iar coridoarele spitalului au fost invadate de fum.

„Stau la blocul de lângă centru de acolo, ieșisem din baie și m-am uitat pe geam.

Am auzit o bubuitură și am văzut o flacără mare și am sunat imediat la pompieri.”

Cadrele medicale au reușit să evacueze toți pacienții până la sosirea salvatorilor

Până la sosirea pompierilor, cadrele medicale din spital s-au mobilizat rapid și au început să evacueze copiii și părinții. Mulți micuți erau cu probleme locomotorii, imobilizați la pat. Ei au fost primii scoși din perdeaua de fum și internați în apropiere, la spitalul Marie Curie.

Dr. Andrada Mirea, purtător de cuvânt spitalul Robănescu: „Sunt 4 pacienți pe terapie intensivă, erau și pacienți în saloanele de lângă terapie intensivă care necesitau ventilație noninvazivă, pacienți care nu se deplasează singuri. De trei ori s-a trecut prin saloane, în maxim 7 minute toți pacienții erau pe trotuar, unii au fost cărați în brațe, alții pe tărgi, alții în fotolii rulante.” 

Incendiul puternic s-a produs în urma unei pene de curent. Spitalul rămăsese fără electricitate încă de la 20:00, iar generatorul pornise automat. După o oră, când a revenit curentul, transformatorul a luat foc.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Frații Tate au fost reținuți pentru 24 de ore, după percheziții și audieri- antena3.ro

Citește și: Incendiu devastator în Sectorul 1 al Capitalei. Trei case au fost cuprinse de flăcări: „Să te trezești să iei foc așa...”

Dr. Andrada Mirea, purtător de cuvânt spitalul Robănescu: „Am funcționat pe generator, în jurul orei 21:40 a pornit curentul și în momentul acela a explodat. A fost o flamă și a pornit incendiul de la transformatorul care era nou. Având în vedere că este țeava de gaze, am considerat că este necesar să evacuez imediat pacienții cu dizabilități pacienți care depind de noi și asta a fost primul lucru care l-am făcut apoi am sunat la 112.” 

O echipă de electricieni a fost trimisă să verifice situația însă până acum nu există un motiv clar pentru care transformatorul a luat foc.

Din fericire, nu au existat victime. O anchetă a fost deschisă în acest caz, iar premierul Marcel Ciolacu a anunțat că face o vizită la spitalul Marie Curie, unde au fost relocați pacienții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si