O ultima incercare de a detensiona situatia a fost facuta de regele Felipe al saselea. Apelul public lansat de suveranul spaniol a venit insa intr-un moment in care guvernul central de la Madrid si executivul separatist catalan sunt pe pozitii ireconciliabile.

Premierul spaniol Mariano Rajoy, care are acordul opozitiei socialiste, e pe punctul de a suspenda autonomia regiunii si de a convoca alegeri anticipate. In replica e foarte posibil ca separatistii de la Barcelona sa declare unilateral independenta Cataloniei.

Asta desi la Consiliul European, liderii celor mai puternice tari din Europa au declarat ca sprijina unitatea Spaniei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

“Pozitia Marii Britanii e foarte clara. Noi credem ca oamenii trebuie sa se supuna legilor si Constitutiei Spaniei”,  a declarat Theresa May.

Chiar daca liderii politici par hotarati, la barcelona situatia e pe punctul de

a exploda. Fortele de ordine sunt in alerta, iar separatistii par sa se regrupeze. Peste 120 de mii de romani sunt prinsi in acest conflict, Este vorba despre conationalii nostri care traiesc si muncesc in aceasta regiune. Oamenii se tem ca si-ar putea pierde slujbele si afacerile din cauza tulburarilor.

Toata lumea se teme ca situatia ar putea scapa de sub control si s-ar putea ajunge din nou la violente de strada.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si