Close sidebar
Close sidebar

Clipe decisive in Catalonia! Astazi se hotaraste destinul provinciei

Sunt clipe decisive in Catalonia. Astazi se hotaraste destinul acestei provincii spaniole. Daca Executivul de la Madrid nu reuseste sa ajunga la o intelegere cu Guvernul separatist catalan, vom asista din nou la manifestatii de strada. In cateva ore are loc o reuniune extraordinara care ia in discutie suspendarea autonomiei si convocarea de alegeri anticipate in aceasta regiune.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

O ultima incercare de a detensiona situatia a fost facuta de regele Felipe al saselea. Apelul public lansat de suveranul spaniol a venit insa intr-un moment in care guvernul central de la Madrid si executivul separatist catalan sunt pe pozitii ireconciliabile.

Premierul spaniol Mariano Rajoy, care are acordul opozitiei socialiste, e pe punctul de a suspenda autonomia regiunii si de a convoca alegeri anticipate. In replica e foarte posibil ca separatistii de la Barcelona sa declare unilateral independenta Cataloniei. Asta desi la Consiliul European, liderii celor mai puternice tari din Europa au declarat ca sprijina unitatea Spaniei.

“Pozitia Marii Britanii e foarte clara. Noi credem ca oamenii trebuie sa se supuna legilor si Constitutiei Spaniei”,  a declarat Theresa May.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Chiar daca liderii politici par hotarati, la barcelona situatia e pe punctul de a exploda. Fortele de ordine sunt in alerta, iar separatistii par sa se regrupeze. Peste 120 de mii de romani sunt prinsi in acest conflict, Este vorba despre conationalii nostri care traiesc si muncesc in aceasta regiune.

Oamenii se tem ca si-ar putea pierde slujbele si afacerile din cauza tulburarilor.

Toata lumea se teme ca situatia ar putea scapa de sub control si s-ar putea ajunge din nou la violente de strada.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI