Close sidebar
Close sidebar

Clotilde Armand mai face un pas important. Contestatia privind alegerea primarilor intr-un singur tur ajunge la CCR

Clotilde Armand, fosta candidata la Primaria Sectorului 1, face un nou pas important in privinta lacunelor din legea alegerii primarilor intr-un singur singur.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Reprezentanta USB, care s-a clasat pe locul doi în alegeri, depusese o contestatie la Biroul Electoral al Sectorului 1, invocand faptul ca un primar ales de 10% din electorat nu poate fi reprezentativ.

 

"Am fost citată, de Judecătoria Sectorului 1, astăzi (marţi, n.r.) la ora 16.00. S-a judecat problema cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de mine în contestaţia depusă la Biroul Electoral de Sector şi sunt foarte fericită să vă anunţ că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituţională a excepţiei invocate de noi. Adică, ne vom regăsi în faţa CCR pentru a explica faptul că legea, aşa cum este, nu permite o reprezentativitate bună în alegeri", a precizat Armand, într-un mesaj video postat pe Facebook.

"Am fost citata, de Judecatoria Sectorului 1, astazi (marţi, n.r.) la ora 16.00. S-a judecat problema cu exceptia de neconstitutionalitate invocata de mine in contestatia depusa la Biroul Electoral de Sector si sunt foarte fericita sa va anunt ca judecatorul a dispus trimiterea catre Curtea Constitutionala a exceptiei invocate de noi.

Adica, ne vom regasi in fata CCR pentru a explica faptul ca legea, asa cum este, nu permite o reprezentativitate buna in alegeri", a precizat Armand, intr-un mesaj video postat pe Facebook.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Cu toate ca, daca legea alegerilor primarilor intr-un singur tur va fi declarata neconstitutionala, ea nu va fi retroactiva, Clotilde Armand spune ca inainteaza in aceste demersuri pentru viitor.

De precizat este faptul ca Armand a fost data castigatoarea alegerilor din Sectorul 1 de catre primele exit poll-uri. Rezultatele finale insa au relevat ca Dan Tudorache, candidatul PSD, a castigat cu majoritate de voturi Primaria Sectorului 1.

Desi a cerut renumararea voturilor, Biroul Electoral Central i-a respins cererea lui Clotilde Arman, decizia fiind definitiva.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI