Cluburi de fotbal de tradiție din România

Fotbalul este un sport foarte îndrăgit în România așa că, chiar dacă nivelul fotbalistic din țara noastră nu poate fi comparat cu cel din Anglia de exemplu, există o mulțime de cluburi de mare tradiție, cu o istorie interesantă, cu nenumărate succese pe plan intern precum și cu o bază foarte bogată de suporteri.

luni 29 ianuarie 2024 , 15:47

Cluburi de fotbal cu tradiție din România

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Despre ele este și articolul nostru. Prin urmare, dacă te întrebi care sunt cluburile de fotbal de mare tradiție din România, articolul nostru îți va fi de ajutor! Iată care sunt câteva dintre cele mai importante cluburi de fotbal din țara noastră:

Steaua București

Bucureștiul a dat fotbalului românesc numeroase cluburi importante, însă cel mai de succes dintre ele este Steaua București. În ciuda faptului că astăzi există două cluburi care își doresc, sub o formă sau alta, să fie recunoscute ca adevărata Steaua, în trecut această problemă nu exista iar apele nu erau atât de tulburi.

Steaua București a fost înființată în urmă cu mai bine de 76 de ani, în data de 7 iunie 1947.

De-a lungul timpului, această echipă a obținut numeroase titluri de campioană în Liga I, o mulțime de trofee în Cupa României și chiar a reușit să câștige Cupa Campionilor Europeni, în sezonul 85-86, actuala Liga Campionilor.

De asemenea, aceștia reușeau să câștige și Supercupa Europei precum și să ajungă iar în finală în sezonul 1988-1989.

Dinamo București

Cea mai mare rivală a roș-albaștrilor despre care tocmai am discutat este Dinamo București. Mai tânăr cu doar un an, fiind înființat la 14 mai 1948, Dinamo este unul dintre cele mai îndrăgite cluburi de fotbal din țară, având o galerie de invidiat. Nimic de contestat din acest punct de vedere!

Palmaresul lui Dinamo reprezintă un motiv pentru care atât de multe persoane rezonează cu acest club de fotbal. Dinamo a reușit să câștige 18 titluri naționale, 13 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României dar și o Cupă a Ligii.

Toate aceste sunt performanțe cu care Dinamo București nu s-a mai întâlnit de mult timp, în ultimii ani clubul fiind marcat de numeroasele probleme atât pe plan financiar cât și sportiv.

Rapid București

Cu un finanțator foarte potent, cu un stadion nou, cu fanii alături dar și cu jucători emblematici pe teren, Rapid București a revenit de ceva timp pe prima scenă a fotbalului românesc și promite să fie din nou o adevărată forță, precum odinioară.

FC Rapid București este un alt club de tradiție din România, având o vechime impresionantă. Acest club sportiv a luat naștere la 25 iunie 1923, având deci mai bine de 100 de ani.

De-a lungul timpului, acest club a reușit să câștige de trei ori titlul național. Mai mult succes a avut în Cupa României, trofeu obținut de 13 de ori. De asemenea, în Supercupa României FC Rapid București s-a impus de 4 ori.

Acest club a cunoscut falimentul în 2016, urmând o perioadă în care au pus bazele unei noi echipe care astăzi se luptă la titlu.

Jiul Petroșani

Cine își mai amintește meciurile de fotbal ale echipei Jiul Petroșani? Aflată în prezent în Liga a III-a, Jiul Petroșani a fost o echipă foarte importantă pentru fotbalul românesc. Minerii, după cum li se mai spune, și-au înființat echipa pe 11 martie în 1919

Acest club a reușit chiar să câștige Cupa României în sezonul 1973 – 1974 ceea ce, pentru un club de asemenea dimensiuni, reprezintă o performanță remarcabilă!

De asemenea, la începuturile sale, Jiul Petroșani a fost vicecampioana României în sezonul 1924 – 1925. Jiul Petroșani a jucat și în Cupa Cupelor Europei, acolo unde a fost eliminată de Dundee United cu 3-2 la general.

FC Petrolul Ploiești

Și Lupii Galbeni se pregătesc să sărbătorească centenarul, având în prezent 98 de ani de la înființare, lucru care s-a întâmplat în ultima zi a anului 1924.

Citește și: Paul Cârmui a murit la doar 27 de ani. Doliu uriaș în lumea sportului românesc

Cu un număr foarte mare de fani care susțin clubul atât în meciurile de acasă cât și în deplasare, FC Petrolul Ploiești a adunat, de-a lungul timpului, numeroase realizări, precum:

  • 3 titluri de campioană;
  • 2 titluri de vicecampioană;
  • 3 Cupe ale României.

Este un palmares destul de bun, credem noi. De ceva timp FC Petrolul Ploiești s-a întors pe prima scenă a fotbalului românesc își propune îmbogățirea acestui palmares cu noi realizări. Rămâne de văzut dacă vor reuși!

FC Politehnica Timișoara

Nu trebuie să uităm că Timișoara a avut cândva o echipă foarte importantă pentru fotbalul românesc: FC Politehnica Timișoara.

Astăzi, în Timișoara avem mai multe echipe de fotbal, însă toate evoluează în diviziile inferioare. Marcate de scandal și lupte pentru drepturile mărcii legendarului club, le este imposibil să se remarce din punct de vedere fotbalistic.

Cu toate acestea, merită să ne amintim de clubul ce a fost înființat în urmă cu 101 de ani, dar care a dispărut în 2012.

A fost vicecampioana României și a câștigat Cupa României de două ori, doar că astfel de realizări par a fi foarte îndepărtate pentru fotbalul din Timișoara.

FC Argeș Pitești

În prezent în Liga a II-a de fotbal a României, FC Argeș are, la rândul său, o istorie foarte interesantă, fiind un alt club de tradiție din România!

Fondată ca Dinamo Pitești, FC Argeș a fost campioană de 2 ori, vicecampioană tot de două ori și a reușit să ajungă o singură dată în finala jucată pentru Cupa României.

Nu trebuie să uităm că FC Argeș a dat jucători importanți fotbalului românesc precum Adrian Mutu sau Nicolae Dobrin.

Lista cu cluburi de fotbal de tradiție din România ar putea continua la nesfârșit. Cu toate acestea, poți urma procesul de înregistrare la Betano pentru a paria pe cele mai importante cluburi din România, indiferent care este liga în care ele sunt prezente.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să... Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani
spotmedia.ro
De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si