Așa arată primul tronson al metroului clujean, în viziunea unui colecționar de piese lego. Spre deosebire de cel adevărat, care va fi inaugurat abia în 2031, construcția inedită formată din mii de piese a avut nevoie de doar 3 luni.

Citește și: Când va fi deschisă stația de metrou „Tudor Arghezi”? Primăria Sectorului 4 a făcut anunțul!

Laszlo Ambrus, colecționar: „Am folosit niște magneți la mașinuțe și m-am gândit ca să fac 

un circuit care să tragă mașinuțele în cerc. M-am decis să fie ceva vizibil, mai spectaculos și de aceea am făcut un metrou.”

Primul tronson al metroului făcut din piese lego poate fi văzut la Muzeul Etnografic din Transilvania 

Lucrarea se află la loc de cinste în cadrul unei expoziții care are loc zilele acestea în Muzeul Etnografic din Transilvania. Inspirat de idee a fost și Emilian. Pasionat de lego de aproape 20 de ani, clujeanul vrea la rândul lui să realizeze un metrou în miniatură, după ce a avut mare succes cu trenurile din piese lego.

Emilian Gavrilă, colecționar: „Undeva la 4 ani am lucrat la această machetă, am avut perioade în care am lucrat intens, zile la rând, mai multe ore pe zi. Promit că data viitoare va fi un metrou complet, poate va fi terminat mai repede decât o să fie metrou real.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

La fel ca Emilian, mulți dintre clujenii veniți la expoziție au făcut haz de necaz cu gândul la cât mai au de așteptat până când vor putea vedea metroul din Cluj-Napoca finalizat.

Alicu Sever, colecționar: „Să sperăm că în viitor să avem și un metrou de dimensiuni mai mari cu care să ne și plimbăm. Deocamdată doar admirăm și urmărim schimburile de idei.”

„Din lego putem să facem și chiar e mai indicat. E mai realizabil. Într-adevăr intră într-un cincinal.”

„La București e foarte aglomerat, poate că n-ar trebui să vă doriți metrou, mai bine pe jos decât cu metroul, e mai sănătos.”

Proiectul adevăratului metrou din Cluj-Napoca se află în stadiul realizării proiectului tehnic pentru magistrala 1. Studiile din teren ar putea fi finalizate la mijlocul anului viitor, iar dacă totul decurge conform planului lucrările ar putea să înceapă. Metroul din Cluj va fi primul cu trenuri complet automatizate și va avea 19 stații. Investiția totală a fost de 9 miliarde de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si