Muntii Apuseni din Romania sunt evadarea perfecta, cu trasee pustii prin paduri vechi si piscuri de calcar. Asa descriu, in cateva cuvinte, americanii de la CNN comoara noastra turistica din judetul Bihor. Pe buna dreptate, spun turistii care considera zona un adevarat paradis.

Zona Suncuius- Vadu Crisului este situata in partea de nord- est a Muntilor Piatra Craiului din Apuseni, la 60 de kilometri de Oradea.

Sunt 40 de hectare de teren si este arie protejata. Include una dintre cele mai mari retele de pesteri turistice amenajate in Romania, chei si defilee spectaculoase si multe trasee turistice pentru drumetie si ciclism.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pestera Vadu Crisului este situata in centrul Defileului Crisului Repede si este strabatuta de un parau care, la iesire, formeaza aceasta cascada spectaculoasa. Speologii spun ca este cea mai intacta din Europa, mai ales ca esta habitatul natural al unei colonii de lilieci.

Zona este paradisul turistilor cu spirit de aventura. Stancile calcaroase sunt trasee de vis pentru catarari, iar defileul Crisului pentru rafting.

Nu mai putin de 50 de mii de turisti vin in fiecare sezon la Vadu Crisului si se cazeaza fie la localnici, fie in cele 200 de locuri de cazare.

Preturile sunt accesibile: in jur de 400 de lei cu cazare, masa si activitati incluse timp de trei zile. Cel mai mandru este primarul localitatii, care spune ca face eforturi sa atraga fonduri europene.

Romania se situeaza pe locul trei in topul celor de la CNN, dupa Insulele Lofoten din Norvegia pe locul doi si parcul national Picos de Europa din Spania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si