Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de joi  Hotărârea numărul 116. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, principalele măsuri fac referire la: carantinarea unor categorii de persoane care sosesc în România și actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Citeste si: VIDEO| Schimbare de ultim moment în privința certificatului Covid. Guvernul face un pas înapoi

Modificarea HCNSU nr. 111/2021 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10.12.2021- 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei pentru: 

- personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigaţie interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiţia asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internaţional şi a echipamentelor individuale de protecţie împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locaţia unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.

- conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European sau Confederaţia Elveţiană).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane,  dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European sau Confederaţia Elveţiană0, transmite news.ro.

Citeste si: Belgia este îngrijorată de faptul că românii care vin să culeagă legume și fructe vor crește rata infectărilor

Țările cu risc epidemiologic ridicat

De asemenea, a fost actualizată lista țărilor considerate ca fiind cu risc epidemiologic ridicat: în zona roșie au intrat Malta și Aruba.

În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Federaţia Rusă, Serbia şi Ucraina; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Canada, Bermuda, Puerto Rico, Sint Maarten, Curaçao şi Insulele Turks şi Caicos.

În zona verde au intrat: Republica Moldova, Azerbaijdan, Belize, Singapore, Polinezia Franceză şi Insulele Saint Vincent şi Grenadine.

Lista și măsurile vor intra intra în vigoare din 26 decembrie, ora 00.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut lui Alexandru Rafila și Raed Arafat să pregătească sistemul sanitar pentru valul cinci al pandemiei

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si