Close sidebar
Close sidebar

Coaliția Angelei Merkel, învinsă la limită de social democrați în alegerile din Germania

Duminică au avut loc alegerile naționale în Germania, acolo unde social democrații s-au impus la limită cîn faţa coaliţiei de centru-dreapta a Angelei Merkel.

Diana Bostan,

Angela Merkel a pierdut alegerile din Germania

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Social democraţii germani au obţinut majoritatea voturilor în alegerile naţionale, care au avut loc duminică. Aceștia s-au impus la limită în faţa coaliţiei de centru-dreapta a Angelei Merkel în alegerile în care va fi decis cine îi va urma în funcţia de cancelar al Germaniei.

Candidatul de centru-stânga este Olaf Scholz

Acesta a fost vicecancelar demisionar şi ministru de finanţe: „un mandat foarte clar pentru a asigura că punem laolaltă un guvern bun, pragmatic pentru Germania”. 

Pe de altă parte cele mai slabe rezultate au fost obținute de Uniunea Creştin Democrată, al cărei candidat principal este Armin Laschet.

Citeste si: Florin Cîțu, primul mesaj după alegerea ca șef al PNL. "Este o mișcare care va schimba România în bine. Adversarul nostru e PSD"

Merkel va rămâne interimar până ce succesorul ei va fi învestit

Rezultatul voturilor a fost anunțat la primele orei ale dimineții, astfel că social democraţii au primit 25,9% din voturi, înaintea blocului cu Merkel, care a obţinut 24,1%. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Noul cancelar are de gestionat o criză sanitară, pe care Germania a înfruntat-o relativ bine graţie unor programe ample de redresare. Pe de altparte, germanii pun problema unor taxe şi a combaterei schimbărilor climatice. 

Christian Lindner, liderul liber democraţil: „Toţi cei din Europa şi dincolo de ea care erau îngrijoraţi legat de stabilitatea Germaniei pot să vadă: Germania va fi stabilă în orice caz”, a declarat el. 

Citeste si: Alegeri Germania 2021. Ce partide se lupta pentru majoritatea in parlament

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI