Este o anchetă de proporții în Belgia! Mai multe plicuri cu cocaină au fost găsite în biroul ministrului educației, Caroline Désir. În total, în acest caz au fost arestate opt persoane. Descoperirea șocantă a fost făcută joi, 25 ianuarie.

Vineri, parchetul a confirmat faptele și a precizat că în total 8 persoane au fost arestate, conform Le Soir. Judecătorul "i-a acuzat de vânzare și deținere de stupefiante în asociere.

Doi dintre ei au fost eliberați condiționat. Ceilalți șase au fost plasați sub mandat de arestare. Arestarea lor preventivă a fost confirmată și de Camera de Consiliu.

De asemenea, Parchetul din Bruxelles a confirmat că în decembrie 2023 au fost găsite droguri în cabinet și că un membru al cabinetului, M.V ar deține substanțele. Acesta din urmă a fost acuzat de vânzare și posesie de droguri și plasat în arest. Ministrul și șefa sa de cabinet au decis imediat să îl demită pe membrul cabinetului, după cum a explicat Caroline Désir într-o serie de mesaje publicate joi pe rețeaua de socializare X. 

”În seara zilei de miercuri, 15 decembrie, am fost informat că un asistent responsabil cu echipamentele și logistica din cadrul biroului a fost arestat în cadrul unei anchete privind traficul de droguri”, a scris ministrul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Droguri ministerul educației Belgia

Mai multe plicuri cu droguri au fost găsite în biroul Ministrului Educației din Belgia.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: O elevă de 17 ani a căzut în gol de la etajul al doilea al unui internat din Neamț. Tânăra a vrut să coboare pe geam pe o sfoară improvizată din şireturi

Cine ar fi vinovatul pentru drogurile din birou?

În total, 50 de plicuri cu substanță albă au fost ridicate din respectivul birou. Anchetele au început încă de pe data de 17 decembrie, ministrul declarând că a ajutat foarte mult în această anchetă, deoarece nu i-a fost teamă să facă dezvăluirile.

Anchetatorii au percheziționat și casa lui M.V. Acolo, aceștia au găsit o sumă de 10.000 de euro. Despre vinovat se mai știe faptul că ar fi fiul lui Fadila Laanan, deputat de Bruxelles și fost ministru.

Droguri ministerul educației Belgia

Citește și: Doliu în alpinism! Mihaela Gabi Ianoși a murit pe Vârful Aconcagua: ”Ascensiune ușoară către stele”

În continuare oamenii legii au anunțat că fac cercetări în acest caz, iar parchetul din Bruxelles a declarat că nu va face niciun alt comentariu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si