COD GALBEN de vijelii

Meteorologii de la ANM au emis un nou cod galben, valabil pentru jumătatea de vest a țării. Intervalul de valabilitate: 27 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Banat, Moldova și Muntenia, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30

l/mp și izolat 40...50 l/mp, transmit cei de la ANM.

Citeste si: VIDEO- Vreme extremă în România: Un adevărat dezastru în vestul țării, în urma ploilor

Caniculă și disconfort termic în sud-estul țării

Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic în creștere, astfel încât pe suprafețe mici indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități, informează ANM.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Tată şi fiu, ucişi de trăsnet

Un tată și fiul său de doar 13 ani au sfârșit în cel mai cumplit mod cu putință. I-a secerat un trăsnet care a lovit nemilos în copacul sub care familia se adăpostise de furtună. Mama copilului a scăpat ca prin minune, dar pe cei doi nu i-a mai putut salva nimeni.

Citeste si: Focar de coronavirus în București. Toți angajații unei primării de sector, testați azi de coronavirus

Cei doi soți și fiul lor de 13 ani plecaseră la cules de cireșe iar când s-a pornit potopul s-au adăpostit sub un brad de la marginea pădurii. Trăsnetul a lovit direct în copac, iar tatăl și fiul au fost pur și simplu secerați. Femeia a fost azvârlită câțiva metri, dar a scăpat cu viață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si