Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi abundente între 14 și 16 octombrie. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, a emis și un cod galben de inundații, valabil până sâmbătă la miezul nopții.

Râuri din zece județe vor fi afectate de inundații

În intervalul 14 octombrie, ora 22:00- 16 octombrie, ora 00:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie.

Cele mai afectate vor fi cinci bazine hidrografice din Oltenia și Muntenia.

O atenționare a fost trimisă și către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiile Bazinale de Apă Jiu, Olt şi Argeş-Vedea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Bucureștenii tremură de frig. Când vor primi căldură

La munte va ninge, iar în restul țării a fost emis un cod galben de ploi

La munte va ninge și se va depunde un strat de zăpadă.

De astăzi a intrat în vigoare un cod galben de ploi pentru Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului şi în Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. 

”Va ploua pe arii extinse şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 25...35 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp”, anunţă meteorologii.

Citeste si: A venit iarna la munte. La altitudini mari s-a depus primul strat de zăpadă, iar vântul suflă cu putere


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si