Nici bine nu a început toamna, că hidrologii și vin cu avertizări meteo. O atenționare cod galben vine acum de la specialiști pentru mai multe râuri din țară.

Deși vremea de afară încă aduce a vară și nici pic de temperaturi scăzute sau ploi, iată că sfârșitul de săptămână vine cu schimbări din punct de vedere meteorologic. 

Citește și: Când vine toamna în 2024? Prognoza meteo pentru România

Cod galben de inundații 

Este pericol de inundații pe râurile din județele Vaslui, Bacău, Galați, Tulcea și Constanța.

Astfel că acolo, conform ultimelor avertizări ale hidrologilor, sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție și inundații locale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Așadar, în timp ce în unele zone din țară încă este valabilă atenționarea de caniculă, în județele menționate anterior codul galben de inundații este valabil până vineri seara.

Citește și: Alte trei zile de foc în România. Codul portocaliu de caniculă a fost extins de ANM- HARTA

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor, codul galben  de inundații este valabil de joi, de la ora 23:00, și până vineri, 6 septembrie, la ora 18:00.

„Acesta va afecta anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Prut şi Siret, în judeţele: Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea, râurile din judeţul Tulcea şi cele din jumătatea de nord a judeţului Constanţa, unde sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale”, au arătat hidrologii.

Inundații

Inundații

[Sursa foto: INHGA]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si