De sâmbătă de la ora 20.00 până duminică la ora 10.00, în Carpații Meridionali și de Curbură, dar mai ales la altitudini de care depășesc 1700 metri, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60-80 de kilometri/oră și vor fi perioade cu viscol, transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

cood galben ninsori și viscol

Cod galben de ninsori și viscol în următoarele 24 de ore. Ce județe sunt vizate?

[Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie (ANM)]

Ce județe sunt vizate de cod galben de viscol și ninsori?

Codul galben de viscol și ninsori va fi valabil în 14 județe din România. Este vorba despre: Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea și Caraș Severin. 

În București cerul va fi variabil, cel mai mult noros în a doua parte a nopții. De la orele dimineții vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă care se va înregistra va fi de -6...-4 grade în prima parte a nopții. 

Citește și: Meteo 10,02.2023 seară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va actualiza datele meteorologice în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo.

Mai multe zone din România sunt afectate de valul de aer polar

Pentru perioada 6-12 februarie 2023, meteorologii au anunțat faptul că peste România se va abate un val de aer polar, iar mai multe zone din țară vor fi afectate de ger.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Temperaturile vor atinge o minima de -20 de grade celsius iar local acestea vor fi cuprinse între -14 și -4 grade Celsius.

În București, până la finalul săptămânii se vor înregistra temperaturi de până la -8 grade Celsius pe timpul nopții. Cele mai afectate zone sunt: Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. 

cood galben ninsori și viscol

Cod galben de ninsori și viscol în următoarele 24 de ore. Ce județe sunt vizate?

[Sursa foto: Pexels.com]

Începând cu săptămâna 13 februarie – 20 februarie, temperaturile vor începe să aibă valori normale pentru această perioadă, pe întregul teritoriu al țării. Însă, în același interval temperaturile medii ale aerului vor avea valori mai ridicate decât cele normale, mai ales în regiunile din Sudul, Nord-Estul, dar și în extremitatea de Vest a României, iar în restul țării vor fi aproape de cele normale. Ploile vor fi reduse în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Citește și: Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pentru perioada 10-12 februarie 2023

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În ultima parte a lunii, mai exact în perioada 20-27 februarie, valorile termice vor fi peste cele specifice, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Iar în săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023 temperaturile medii vor începe să fie uşor mai ridicate mai ales în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Așadar, și regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii ţări.

Citește și: Previziune meteo făcută de urșii de la o grădină zoo din Târgu Mureș. Cât de aproape suntem de primăvară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si