In articol:
- Ce județe sunt vizate de cod galben de viscol și ninsori?
- Mai multe zone din România sunt afectate de valul de aer polar
De sâmbătă de la ora 20.00 până duminică la ora 10.00, în Carpații Meridionali și de Curbură, dar mai ales la altitudini de care depășesc 1700 metri, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60-80 de kilometri/oră și vor fi perioade cu viscol, transport de zăpadă și vizibilitate redusă.
Ce județe sunt vizate de cod galben de viscol și ninsori?
Codul galben de viscol și ninsori va fi valabil în 14 județe din România. Este vorba despre: Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea și Caraș Severin.
În București cerul va fi variabil, cel mai mult noros în a doua parte a nopții. De la orele dimineții vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă care se va înregistra va fi de -6...-4 grade în prima parte a nopții.
Citește și: Meteo 10,02.2023 seară
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va actualiza datele meteorologice în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo.
Mai multe zone din România sunt afectate de valul de aer polar
Pentru perioada 6-12 februarie 2023, meteorologii au anunțat faptul că peste România se va abate un val de aer polar, iar mai multe zone din țară vor fi afectate de ger.
Temperaturile vor atinge o minima de -20 de grade celsius iar local acestea vor fi cuprinse între -14 și -4 grade Celsius. În București, până la finalul săptămânii se vor înregistra temperaturi de până la -8 grade Celsius pe timpul nopții. Cele mai afectate zone sunt: Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.
Începând cu săptămâna 13 februarie – 20 februarie, temperaturile vor începe să aibă valori normale pentru această perioadă, pe întregul teritoriu al țării. Însă, în același interval temperaturile medii ale aerului vor avea valori mai ridicate decât cele normale, mai ales în regiunile din Sudul, Nord-Estul, dar și în extremitatea de Vest a României, iar în restul țării vor fi aproape de cele normale. Ploile vor fi reduse în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.
Citește și: Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pentru perioada 10-12 februarie 2023
În ultima parte a lunii, mai exact în perioada 20-27 februarie, valorile termice vor fi peste cele specifice, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Iar în săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023 temperaturile medii vor începe să fie uşor mai ridicate mai ales în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Așadar, și regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii ţări.
Citește și: Previziune meteo făcută de urșii de la o grădină zoo din Târgu Mureș. Cât de aproape suntem de primăvară