Meteorologii au emis sâmbătă dimineața un nou cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, valabil azi între orele 10.00 și 23.00 în mai multe județe (vezi harta mai jos).

Citeste si: O mașină cu trei bărbați a plonjat în Dunăre. Doi dintre ei, captivi în interior

Averse cu caracter torențial până sâmbătă la ora 23.00

În intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, la munte, în nordul Munteniei și sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Citeste si: Vremea iulie 2021: Prognoza meteo

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cod galben valabil până la ora 23.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate[Sursa foto: MeteoRomania.ro]

Administrația Națională de Meteorologie  precizează că fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp, îndeosebi în est, sud-est și vest.

Citeste si: VIDEO| Ploile abundente pun stăpânire pe România! Peste 30 de județe sunt afectate de Codul Portocaliu

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 10:00 – 03 iulie, ora 23:00

În intervalul menționat în Maramureș, local în Transilvania, la munte, în nordul Munteniei și sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial,

descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp, îndeosebi în est, sud-est și vest.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si