Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea care vizaează mai multe județe din România. Două atenționări de tip cod galben au intrat în vigoare joi, 19 septembrie, la ora 10:00 și sunt valabile până la ora 21:00.

Prima atenționare este de ploi însemnate cantitativ și vizează județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța.

Citește și: Prognoza ANM pentru următoarele săptămâni. Meteorologii spun cum o să fie vremea până la jumătatea lui octombrie

cod galben ploi, vant puternic, atentionare meteo

Atenționare Cod galben 19 septembrie

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„În intervalul menționat, în județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp”, informează meteorologii.

Cea de-a doua atenționare vizează intensificări ale vântului și a fost emisă pentru județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

„În intervalul menționat, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h”, au mai transmis meteorologii.

Cod galben de vânt puternic și ploi pe litoral

Un alt cod galben de intensificări ale vântului și averse însemnate cantitativ a fost emis de meteorologi.

Acesta intră în vigoare joi, 19 septembrie, la ora 21:00 și expiră vineri, 20 septembrie, ora 18:00. Atenționarea este valabilă în special pentru zona litoralului și a județului Constanța.

„În intervalul menționat, pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50...55 km/h și temporar 60...65 km/h. Local în județul Constanța, în prima parte a nopții vor fi averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în regiunile sudice, precum și la munte”, au precizat meteorologii.

Citește și: Cauza care a determinat apariția viiturilor apocaliptice din România. Climatologul Roxana Bojariu face lumină în cazul catastrofei "S-au făcut lucrurile așa cum trebuie"

cod galben ploi, vant puternic, atentionare meteo

Atenționare Cod galben 19-20 septembrie

[Sursa foto: meteoromania.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si