Avertizarea este valabilă pentru partea de vest, nord-vest, centrul țării, dar și zona de munte. 

Citește și: Meteorologii au emis o alertă de fenomene periculoase. Se vor înregistra ploi torențiale, furtuni și vijelii

Vremea va fi instabilă toată săptămâna

La nivel local se vor înregistra precipitații care vor depăși 25 de litri pe metrul pătrat. 

Citește și: Alertă ANM în România: cod galben de instabilitate atmosferică

În zona Carpaților Meridionali, dar și în alte regiuni ale țării, vor avea loc intensificări ale vântului cu viteze de 55-65 km/h. 

În vest, nord-vest și parțial în centrul țării vor fi așteptate averse cu descărcări electrice, iar vântul va sufla moderat.

Citește și: Alertă ANM: Cod roșu de furtuni în România

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar minimele între 7 și 17 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Capitală

Temperatura maximă va fi de 25-27 de grade Celsius, iar minima va fi de 10-13 grade Celsius.

Citește și: Inundații în județul Prahova. Un drum județean a fost blocat

Vremea va fi predominant frumoasă în Capitală, iar cerul va fi variabil și nu sunt așteptate precipitații. Vântul va sufla moderat.

Vremea rea a făcut probleme în județul Arad. Străzile s-au transformat în lacuri

Zeci de gospodării au fost inundate în vestul țării, iar canalizările nu au mai putut face față cantității de apă. În satul Toc, apa a ajuns până la altarul bisericii, unde a tins jumătate de metru, iar podețele au fost rupte. Circulația pe Drumul Național 7 a fost blocată. Pompierii au intervenit pentru deblocarea drumurilor.  

Citește și: Mai multe gospodării au fost inundate, în urma Codului portocaliu din vestul țării

Mai multe gospodării din județul Hunedoara au fost inundate, în urma ploilor căzute în vestul țării, în această după-amiază.

Vremea este la extreme în România. În timp ce jumătate de țară se bucură de temperaturi de vară, partea de vest se află sub Cod roșu și Cod Portocaliu de ploi torențiale.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, în satele Bucureşci şi Şesuri apa a intrat în 12 gospodării, grădini și beciuri, dar și pe mai multe drumuri locale.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  VIDEO- HARTA: Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea pentru România. Acestea sunt zonele afectate

"Acum situaţia a revenit la normal, drumurile au fost degajate şi nu sunt blocaje. Pe pârâul Valea Bucureşci tendinţa apei este în scădere"  , a precizat ISU Hunedoara.  

Pe râurile Valea Satului şi Valea Bucureşci au fost semnalate depăşiri ale cotelor de pericol. 

Populaţia a fost informată despre fenomenele meteo prin mesaj RO-Alert. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si