În Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată care se vor manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii cu viteze la rafală de peste 60-70 de kilometri pe oră, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și izolat grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp.

Citeste si: Prognoza meteo la mare pentru următoarele două săptămâni perioada 15-30 iulie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că în zonele sudice și sud-estice disconfortul termic va fi unul ridicat și indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

cod galben ploi torențiale

România, lovită de un val tropical

Din 13 iulie, în nordul țării,  vremea va fi mai răcoroasă,  iar în extremitatea de sud-est a țării vor fi posibile averse şi descărcări electrice.  

Începând cu 14 iulie s-au înregistrat temperaturi mai ridicate în sudul României, ce vor urca până la 34 de grade. Potrivit ANM, în timpul nopții temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 29 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 6 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 17 grade Celsius pe litoral şi

în Dealurile de Vest ale României.   

Citeste si: Anunț meteo de ultimă oră! Meteorologii anunță cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara

Valul tropical din 14 iulie vine cu temperaturi ce vor crește considerabil pentru această perioadă.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius, iar minima va fi în jur de 18 grade.

Citeste si: Localnicii din Arad au fost speriați de un vârtej puternic

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si