"Va informez ca maine, de la 5.00 dimineata, pana sambata, la ora 12.00, vom intra pe cod galben de polei. Vor fi precipitatii mixte, moderate cantitativ, vant si ninsori viscolite la munte. Vom avea acest cod galben in aproape toata tara, mai putin in cele opt judete greu incercate in aceasta perioada si in Capitala. A fost o perioada extrem de dificila in care ne-am mobilizat extrem de bine si sunt sigura ca o vom face si pe viitor", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Totodata, ea a facut un bilant a acestei perioade in care a nins abundent, afirmand ca in acest moment nu mai sunt persoane blocate din cauza zapezii si incepand cu ora 13.00 nu mai exista nicio autostrada sau drum national blocat.

"La nivelul Ministerului Afacerilor Interne am asigurat pe toata perioada codurilor portocaliu si galben coordonarea tuturor activitatilor pentru prevenirea si inlaturarea efectelor meteorologice periculoase. in judetele afectate de fenomenele meteorologice severe, situatia se prezinta astfel: nu mai sunt persoane blocate din cauza zapezii. incepand cu ora 13.00 nu mai exista nicio autostrada sau drum national blocat. Se mai lucreaza pe 37 de drumuri judetene din cinci judete", a afirmat ministrul de Interne.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De asemenea, Dan a mai anuntat ca toate aeroporturile sunt deschise si nu sunt curse aeriene anulate, insa exista in continuare trenuri care au intarzieri, dar si anulate.

"Pe patru linii de cale ferata sunt restrictii si 18 trenuri sunt cu intarzieri de peste 60 de minute. De asemenea, avem si 107 trenuri anulate. Toate porturile maritime sunt deschise. Circulatia prin punctele de trecere frontiera fluviala de la Dunare este inchisa din cauza ghetii formate.

Nu sunt puncte de trecere a frontierei terestre inchise. Toate avariile la reteaua de alimentare cu energie electrica au fost remediate", a aratat Carmen Dan.

"Astazi cursurile scolare sunt suspendate in totalitate in Bucuresti si 11 judete, iar maine, 13 ianuarie, copii nu merg la cursuri in Capitala si in alte noua judete", a mai spus ministrul de Interne.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si