Meteorologii au anunțat cod galben de vânt valabil în intervalul 02 noiembrie- 04 noiembrie, iar peste jumătate de țară va fi afectată.

Cod galben de vânt în peste jumătate de țară

ANM a transmis că vântul se va intensifica treptat, începând din noaptea de joi spre vineri în Banat, Crișana, Maramureș, în vestul Carpaților Meridionali, dar și în Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali.

Rafalele vor avea viteze de 55-65 de km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de m, rafalele vor înregistra 80-110 km/h.

Citește și: Prognoză meteo 1 noiembrie 2023. Vremea se menține caldă la început de lună. Anunțul meteorologilor

De asemenea, vântul va avea intensificări temporare și în Dobrogea și în restul zonelor de munte. 

Regiunile afectate de codul galben de vânt

Regiunile afectate de codul galben de vânt

[Sursa foto: ANM]

În jumătatea vestică a teritoriului se vor exista averse, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp.

Prognoza meteo pentru București

În intervalul 02.11.2023, ora 22.00 și 03.11.2023, ora 08.00, cerul se prezintă temporar noros, existând o probabilitate mai mare de precipitații în primele ore. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar minimele se situează între 6 și 9 grade Celsius.

Pot exista și codiții de ceață.

În perioada 03.11.2023, ora 08.00 și 04.11.2023, ora 03.00, temperaturile vor crește față de ziua anterioară, iar maximele se vor situa între 21-22 de grade Celsius, iar minimele între 10-12 grade Celsius.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cod galben de vânt

Cod galben de vânt

[Sursa foto: Pexels]

Cerul va fi înnorat și, în special pe timpul nopții cresc șansele de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, iar dimineața pot exista condiții de ceață.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă?

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în luna noiembrie a anului 2023.

Astfel, temperaturile vor fi mai calde decât normalul perioadei 30 octombrie- 27 noiembrie 2023.

Citește și: VIDEO- Cod roșu de inundații în Italia. Mai multe regiuni sunt inundate

Până pe 6 noiembrie, temperaturile se mențin ridicate în toată țara, peste normalul aceste perioade, cu precădere în regiunile de vest și sud-est.

Pot exista precipitații mai dese în vestul și nord-vestul țării, deficitare în sudul și sud-estul României. În restul țării, precipitațiile se vor situa în limitele normale.

Cod galben de vânt

Cod galben de vânt

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Între 6 și 12 noiembrie, temperaturile se păstrează calde, în special în sud-est și est. Ploile vor fi mai dese în majoritatea zonelor țării, în special în vest, nord-vest și local în centru. Excepție fac regiunile sudice, unde precipitațiile vor fi normale pentru această perioadă.

În intervalul 13-20 noiembrie, temperatura aerului va fi mai crescută decât normalul acestei perioade, în toată țara, mai ales în estul României.

În aceeași perioadă, precipitațiile vor fi excedentare în majoritatea țării.

Între 20 și 27 noiembrie, din nou, temperatura aerului va fi mai ridicată decât normalul acestui interval, în toată România. 

Precipitațiile vor fi excedentare în sud, est și local în centrul țării. În celelalte regiuni din România, precipitațiile se vor încadra în normalul acestei perioade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si