Potrivit ANM, joi, în intervalul orar 06.00- 20.00, la început în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h.  

Cod galben de vânt puternic, până vineri dimineaţă, în 27 de judeţe

”La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În

masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, anunţă ANM.

Sursa citată a emis cod galben şi pentru intervalul 17 februarie, ora 08.00 – 18 februarie, ora 06.00.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cod galben de vânt puternic, până vineri dimineaţă, în 27 de judeţe

Cod galben de vânt puternic, până vineri dimineaţă, în 27 de judeţe

La munte, rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră

”În intervalul menţionat, în nord-vestul ţării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 55...65 km/h şi izolat 70 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h”, a mai transmis ANM.  

Citeste si: VIDEO| Vremea a făcut ravagii în zonele de munte. Ninge abundent în judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45...55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice şi sudice, rafalele vor depăşi 70 km/h. 

Citeste si: VIDEO| Meteo: vremea se schimbă radical! Cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol puternic în 13 județe ale țării

Două furtuni vor lovi puternic Europa în această săptămână

Furtunile Dudley și Eunice vor face ravagii în mai multe zone de pe continent. Începând de miercuri noaptea, cele două furtuni vor lovi zonele de vest, centru și nord ale Europei. Se vor manifesta prin viscol și vânt puternic. Vizată este și țara noastră.

Furtunile Dudley și Eunice aduc coduri galbene de vreme rea în Marea Britanie, Irlanda, Olanda, nordul Franței, Germania și Polonia. Statele menționate vor fi lovite de rafale puternice de vânt, precipitații abundente și ninsori, mai ales în zonele de munte. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si