Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea intră într-un proces de răcire și a emis miercuri o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până joi seara, precum şi o informare de intensificări ale vântului şi precipitaţii moderate cantitativ, ce vizează cea mai mare parte a ţării.

Rafale de peste 50 km/h

Vremea se răcește accentuat în toată țara, iar cerul va fi mai mult noros în sudul, centrul și în zona de deal din vestul țării.

Vântul va avea intensificări temporare în partea de vest, cu rafale de peste 50 km/h, iar temperaturile vor fi cuprinse între 4 și 10 grade.

În prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori.

Citește și: VIDEO- Vremea a luat-o razna în lume! În SUA, zăpada e la tot pasul, iar în Argentina temperaturile au ajuns și la 38 de grade Celsius

În București vremea se va răci, iar înnorările vor persista pe tot parcursul zilei și temporar va ploua. La amiază vor fi cel mult 8 grade.

La munte vor fi precipitații sub formă de ninsoare în Carpații Meridionali, unde se va depunde un strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, mai ales la altitudini mari, cu viteze de peste 60 km/h.

Citește și: VIDEO- Vremea se schimbă radical în România. Care sunt zonele în care se răcește

Trei utilaje au lucrat la deszăpezirea carosabilului pe DN 67C Novaci-Rânca

Trei utilaje au lucrat la deszăpezirea carosabilului pe DN 67C Novaci-Rânca.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

DRDP Craiova a postat pe pagina oficială de Facebook două videoclipuri în care arată cum echipajele instituției lucrează pentru a îndepărta zăpada din zonele afectate de ninsoare.

Zăpadă în SUA, iar în Argentina temperaturile au ajuns și la 38 de grade Celsius 

Fenomenele meteorologice extreme au acaparat Mapamondul. Inundațiile din Africa și Peru au făcut adevărate catastrofe, soldate cu sute de morți și cu ravagii, iar în SUA, localnicii au fost surprinși de straturile de zăpadă. La polul opus se află Argentina, care a atins temperaturi record pentru această perioadă, chiar și de 38 de grade Celsius.

Citește și: Furtună de praf în România. Zonele afectate

Inundațiile și ploile torențiale  au produs alunecări de teren și au ucis cel puțin două sute de persoane din Malawi și Mozambic. Astfel, președintele Republicii Malawi a declarat stare de dezastru național în mai multe zone, și mai multe școli au fost închise.

În același timp, cel puțin 40 de familii din Lima au rămas fără locuințe, după ce apele le-au distrus casele construite pe malul unui râu. Codul roșu de ploi a fost emis imediat, iar președintele Dina Boluarte a sfătuit autoritățile să mențină alerta pentru a putea interveni în caz de urgență.

Citește și: VIDEO. O ploaie cu viermi uriași a creat panică pe o stradă aglomerată

Furtună de praf în România. Zonele afectate

A fost alertă de furtună de praf puternică în zona de nord-est a României. Vizibilitatea a fost extrem de redusă. O furtună de praf  a pus stăpânire pe zona de nord-est a României, în această după-amiază. Mai mult decât atât, autoritățile au declarat că traficul a fost îngreunat, din cauza vizibilității reduse. 

Citește și:  Mii de păsări au invadat străzile: „Fugiți să vă salvați viața”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Furtuna le-a dat bătăi de cap românilor în această după-amiază. Șoferii au fost sfătuiți să fie atenți în trafic, deoarece s-a circulat în condiții de vizibilitate redusă.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si