Codul galben a fost emis la ora 13:00 și va fi valabil până la miezul nopții, conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Cod galben de viituri în zece bazine hidrografice

”Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor instituie Codul Galben, începând de astăzi, 24 mai, ora 13:00, până la ora 24:00.”

anunţă, miercuri, INGHA, într-un comunicat de presă.

Citește și: Cod galben de vreme instabilă în 14 județe din țară

Avertizarea este valabilă pentru râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru şi Nera, în judeţele: Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Arad, Caraş Severin şi Satu Mare. 

Citește și: Alertă meteo: Cod roşu de ploi în mai multe ţări din Europa

”În intervalul menţionat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie. Precizăm că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 24.05.2023 ora 16:00 – 24.05.2023 ora 22:00, pe unele râuri din judeţele Maramureş, Sălaj şi Bihor”, aun

mai transmis hidrologii.

Alertă meteo: Cod roşu de ploi în mai multe ţări din Europa

Specialiștii ANM au emis o nouă prognoză meteo. A fost emis un cod roşu de ploi în mai multe ţări din Europa.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Ploaia torențială a făcut ravagii în zeci de gospodării

Se anunță vreme rea în mai multe țări din Europa. În ultimele zile, mai multe state au avut parte de avertizări serioase de ploaie din partea specialiștilor, fenomen ce a dus la dezastre reale, mai ales în Italia. Acum, meteorologii au emis, în urmă cu puțin timp, un cod roşu de ploi ce vizează mai multe țări din Europa.

Fenomenele meteorologice din ultimele zile au stârnit multă panică în mai multe țări din Europa. Multe dintre acestea s-au aflat sub atenționare de cod roşu de vânt puternic şi inundații, printre care și România.

Ce spun meteorologii

O nouă alertă de vreme rea a fost emisă de meteorologi. Ei bine, se pare că Europa se confruntă cu încă un sezon de cod roșu de ploaie. Șase țări din Europa sunt afectate de atenționarea specialiștilor.

Citește și: Ploi torențiale peste toată țara, descărcări electrice, grindină și vânt cu aspect de vijelie

- Cod roșu de ploi în Spania (Campo de Cartagena y Mazarrón);

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Cod roșu de ploi în sudul Germaniei;

- Cod portocaliu în Spania, Germania, Austria, Cehia, Slovacia.

Cu toate acestea, prognozele meteo estimează că în Spania, se vor înregistra peste 150-200 de litri/mp în Ombria dels Fraress (Ontinyent).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si