Meteorologii au emis o informare pentru intensificări ale vântului care a intrat în vigoare luni, la ora 10:00 și este valabilă până marți, 30 iulie, la ora 22:00.

În același timp, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip cod galben care vizează 13 județe din țară. În cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-60 km/h și pe arii restrânse de 65-70 km/h.

Codul galben intră în vigoare marți, 30 iulie, la ora 06:00 și este valabil până la ora 22:00.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

cod galben, vijelii, canicula

Județele în care este valabil codul galben de vijelii. 

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Citește și: UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”

Cod galben de caniculă

În același timp, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat care vizează 12 județe și Capitala. Atenționarea este valabilă pe tot parcursul zilei de luni, 29 iulie.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34-38 de grade.

Citește și: Rezultate Admitere ASE 2024: Cum poți vedea online lista candidaților repartizați la buget și taxă

cod galben, vijelii, canicula

Județele în care este valabil codul galben de caniculă. 

[Sursa foto: meteoromania.ro]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si