Avertizarea ANM cod galben de fenoemene extreme este valabilă marţi, între orele 11:00- 21:00, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi local în Transilvania.

Citeste si: VIDEO- Un val de căldură african se îndreaptă spre România. Se vor înregistra temperaturi de 35 de grade

Cod galben de la ANM. În această perioadă, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 55- 75 km/h şi izolat 80 km/h.

Vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi 20- 30 l/mp.

Disconfort de caniculă în mai multe zone din țară

ANM a precizat că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei şi în extremitatea sudică a Moldovei.

Citeste si: VIDEO| De mâine, canicula lovește România: „Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11- 21 iunie, ora 21
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, temporar vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55...75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp.

Cod galben de vânt puternic în Moldova

Pe parcursul zilei de miercuri, în intervalul orar 8:00- 21:00, va fi în vigoare un al doilea Cod galben de vremea rea, anunță meteorologii ANM.

Citeste si: A început sezonul estival. Ce salarii sezoniere găsești pe litoralul românesc

În mai multe județe din Moldova, în Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, vântul va avea intensificări cu viteze de 55- 75 km/h.

Prognoza specială pentru București
21 iunie 2022 Ora 11:00- 21:00
Vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge după-amiaza pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55...60 km/h după-amiaza când va fi vijelie și vor fi posibile descărcări electrice, averse și grindină.

22 iunie 2022 Ora 08:00- 21:00
Vremea va fi frumoasă, dar și călduroasă în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 30...31

de grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si